Rangos szimfonikus koncert: 8 Seasons 1 World (Szent György-napi ajánló)

Rangos szimfonikus koncert: 8 Seasons 1 World (Szent György-napi ajánló)

Két világhírű művész, Artur Kaganovskiy hegedűművész és Césár Álvarez karmester lép fel a 29. Szent György Napok második napján, a Krisztus Király-templomban.

A résztvevők számának korlátozása miatt a Sepsi Arénába „költöztetett” nyitókoncert helyett (amikor a szervezés elkezdődött, a befogadóképesség alig 30 százaléka volt a megengedett), egy igazán magas szintű produkcióval „vigasztalódhat” a hosszú évek óta a megnyitónak helyet adó helyszín.

A Nyolc évszak, egy világ (8 Seasons 1 World) című, Antonio Vivaldi és Astor Piazzolla zeneszerzők műveire épülő szimfonikus koncerten a zenekedvelők ismét hallhatják Artur Kaganovskiyt, az erőteljes és gazdag hegedűjátékáról, virtuóz technikájáról és kivételes zeneiségéről ismert orosz származású amerikai hegedűművészt, aki híres zenekarok szólistájaként lépett már fel szerte a világban.

Hírdetés

Vasárnap este Césár Álvarezzel ad közös koncertet, aki egyike a világ legkiemelkedőbb karmestereinek, és aki egy-egy évtizeden keresztül az oroszországi Tomszk Filharmónia, valamint a spanyolországi Murcia város Állami Zenekarának első karmestere volt, állandó vendége a világ legfontosabb koncerttermeinek.

A hangversenyen közreműködik a Nagyvárad, Arad, Kolozsvár és Marosvásárhely legjobb zenészeiből álló Kaganovskiy Virtuózok zenekar.

A koncertre 2022. április 24-én, vasárnap 20 órától kerül sor a Krisztus Király-templomban. Jegyeket személyesen a kulturális szervezőirodában (Szabadság tér 1. szám) csütörtökön 8-tól 17, pénteken 8-tól 15 óráig vagy online az eventim.ro oldalon lehet vásárolni.

A teljes árú jegy 40, a kedvezményes árú 20 lejbe kerül.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »