Rangos elismerésben részesült a legendás gitáros

Rangos elismerést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta a Skorpió, a Hungária, a Bikini és a Dinamit legendás gitárosa. Szűcs Judith (65) három évvel idősebb bátyja – Szűcs Antal Gábor – így azt is könnyebben viseli, hogy méltatlanul alacsony a nyugdíja.

Csörgött a telefon?

– Először e-mail érkezett, csak miután írásban visszajeleztem, hogy a kitüntetést elfogadom és át is veszem, utána hívtak fel. Áprilisban kezdem taposni a hetvenedik évemet és jóleső érzés, hogy elismerték a munkásságomat, annál is inkább, mert autodidaktaként lettem zenész.

Apropó! A nyugdíja elérte már az életkorát?

Hírdetés

– Közel sem, most 46 ezer, úgyhogy tolókocsival is színpadra kell majd gurulnom, hogy a rezsit fizetni tudjam, de már beletörődtem, hogy a múlt nélküli zenemunkások közé tartozom. Jogutód és dokumentáció nélkül szűntek meg az állampárti korszak zenészalkalmazói, az Országos Rendező Iroda és az Interkoncert. Így jártam, de ez a lovagkereszt jelzi, valami nyomot azért hagytam.

Most hány zenekarban játszik?

– Hétben, de a nagy részüket inkább formációnak mondanám. Az Attila Fiai Társulattal nemzeti rockoperák slágereit adjuk elő. A Kalapács akusztik, a Latin varázs és a Mediterrán Duó tagjaként is járom a Kárpát-medencét, és az idei 40. évfordulón eredeti felállásban koncertezünk a Dinamittal. A Skorpióval és Balázs Fecóval is lesz néhány buli a nyáron, és itt van még a Totya Uno, azaz a szólóformációm.

blikk


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »