Randevúnak indult: bedrogozták és prostitúcióra bírták rá a 14 éves lányt

Randevúnak indult: bedrogozták és prostitúcióra bírták rá a 14 éves lányt

Randevúnak indult: bedrogozták és prostitúcióra bírták rá a 14 éves lányt

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte a nyomozást egy szegedi nővel és három társával szemben, akik egy 14 éves hódmezővásárhelyi lányt prostitúcióra vettek rá. A gyanúsítottaknak kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt kell felelniük.

Hírdetés

A rendőrség tájékoztatása szerint 2018. április 28-án a fiatal lányt a nő egyik társa randevú ürügyén egy szegedi lakásba invitálta. Ott kábítószert adtak neki és annak hatása alatt a sértettet prostitúcióra bírták rá. A tevékenységből származó bevételt elvették tőle.

A nyomozás megállapította, hogy a 22 éves gyanúsított és fiatalkorú társai egy másik szegedi lakásban is dolgoztattak. Az ott lévő másik nő szolgáltatásait hónapokig kínálták az interneten, majd az ebből származó pénz nagy részét szintén elvették és saját céljaikra fordították.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói 2019. január 8-án a 22 éves R. Editet Budapesten, míg fiatalkorú társait Sándorfalván és Hódmezővásárhelyen elfogták, előállították és őrizetbe vették.

Ellenük tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. Az illetékes bíróság 2019. január 10-én elrendelte R. Edit letartóztatását.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügy iratait a napokban megküldte az ügyészségnek.

(Fotó: illusztráció)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »