Rakétatámadás Nyugat-Ukrajnában

Rakétatámadás Nyugat-Ukrajnában

Bár az orosz tüzérség leginkább Ukrajna keleti és déli részén pusztít, időről időre támadásokat intéznek nyugat-ukrajnai célpontok ellen is.

Tegnap az orosz erők rakétacsapást mértek a nyugat-ukrajnai Vinnicja megyeszékhely központjára, legalább húszan haltak meg, köztük három gyermek, és kilencvenen megsebesültek – közölte az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Hírdetés

Kirilo Timosenko, az elnöki iroda helyettes vezetője a Telegram üzenetküldő portálon kifejtette, hogy az orosz erők több Kalibr típusú rakétát lőttek ki a városra a Fekete-tengeren lévő tengeralattjáróról. Ihor Klimenko közlése szerint három orosz rakéta eltalált egy irodaépületet, a Tisztek Házát és a közeli lakóépületeket. A hatóságok később közölték, hogy az egyik rakéta eltalált egy egészségügyi központot. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Telegramon terrorcselekménynek nevezte a Vinnicja elleni támadást.

Az Ukrajinszka Pravda az ukrán vezérkar reggeli harctéri helyzetjelentéséből azt emelte ki, hogy az ukrán katonák ismét visszaverték az orosz erők rohamműveleteit Donyeck megyében, Szlovjanszk és Bahmut irányában.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »