Rakétatámadás ért egy amerikai bázist Szíriában

Rakétatámadás ért egy amerikai bázist Szíriában

2022. 09. 20.

Az amerikai hadsereg Szíria észak-keleti részén lévő Green Village bázisát vették célba rakéták vasárnap. Az amerikai hadsereg szerint a rakéták nem találták el az amerikai vagy koalíciós erők katonáit, illetve semmilyen felszerelést – írta meg a Reuters.

Az amerikai parancsnokság hétfőn kiadott közleménye szerint három 107 mm-es rakéta vette célba a bázist vasárnap. Ezenkívül egy negyedik rakétát is találtak az indítócsövekkel együtt a kilövőpontnál, mintegy 5 kilométerre a bázistól – közölte a Portfolio.hu.

A Green Village-i bázis a múlt hónapban az amerikai hadsereg és az Irán által támogatott fegyveresek közötti erőszakos cselekmények célpontja volt, amelynek következtében legalább egy amerikai katona könnyebb sérülést szenvedett Szíriában. Az incidens kiváltotta az amerikai válaszlépéseket, amelyek során két katonát öltek meg azok közül, akik a támadásokat végrehajtották.

Hírdetés

Az amerikai erők még az Obama-adminisztráció idején, a damaszkuszi vezetés engedélye nélkül, megsértve Szíria szuverenitását és nemzetközi egyezményt megszegve katonai bázisokat telepített a közel-keleti ország területére. Washington azzal indokolta cselekedetét, hogy az általuk támogatott Szíriai Demokratikus Erők nevű, kurdok által vezetett csoporttal együttműködve az Iszlám Állam elleni hadjárat miatt küldött katonákat.

Annak ellenére, hogy több mint 3 éve elviekben felszámolták a terrorista szervezetet, az amerikai hadsereg még mindig jelen van az ország területén és megszállás alatt tartja annak keleti felét, ahol az olajmezők többsége található.

Az amerikai hadsereg a kurdokkal együttműködve illegális termelik ki a kőolajat és szállítják külföldre.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »