Rakétát is lefoglaltak az olasz nemzetiszocialistákon való rajtaütéskor

Rakétát is lefoglaltak az olasz nemzetiszocialistákon való rajtaütéskor

Három nemzetiszocialista kötődésű férfit tartóztattak le Észak-Olaszországban, egy komoly fegyverarzenált találtak náluk.

Gépfegyverek, puskák, pisztolyok és egy levegő-levegő rakéta – néhány dolog, amit az olasz rendőrség különleges alakulatai egy ötvenéves egykori vámtisztnél, Fabio Del Bergiolonál találtak, aki egyébként az újfasiszta Forza Nuova színeiben egykor még szenátorjelölt is volt. A hírek szerint a torinói ügyészség nyomozásában a szélsőjobboldali párt politikusa mellett még két férfire csaptak le, a svájci illetőségű Alessandro Montira és a szintén olasz Fabio Bernardira.

A nyomozást alapvetően a korábban Kelet-Ukrajnában, a Donbaszban harcoló olasz állampolgárokkal kapcsolatban folytatják, a razziát Torinóban, Milánóban, Varesében, Paviában, Novarában és Forliban tartották az olasz rendőrség két különleges alakulata, a Digos és az Ucigos közreműködésével.

A nyomozás egy másik szálon azért indult, mert a Juventus hírhedt, Drughi nevű ultracsoportjának horogkeresztes zászlóira bukkantak a Legio Subalpina név alatt futó skinhead-csoport torinói központjában. Az eredménye pedig egy minden képzeletet felülmúló fegyverarzenál elkobzása, benne többek közt a legmodernebb automata- és félautomata lőfegyverekkel, páncéltörő lövedékekkel, illetve egy olyan, francia gyártmányú levegő-levegő rakétával, amit többek közt a katari hadsereg is használ. A rakéta vélhetően értékesítési célból volt a meggyanúsítottak birtokában.

Hírdetés

A rakéta teljesen működőképes állapotban volt, francia gyártmány, Matra márkájú, és a katari hadseregtől szerezhették.

A nyomozás a férfiak ügyében egy éve folyt, de az elmúlt három hónapban gyorsult fel eléggé ahhoz, hogy a rendőrök rajtuk üssenek. A rendőrség július kilencedikén is tartott egy razziát, akkor a Legio Subalpina nevű szélsőjobboldali csoport vezetőjét, Fabio Carlo D’Alliót tartóztatták le.

Az olasz rendőrség közzé is tett egy videót a lefoglalt fegyverekről:


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »