Rakétájából szeretett volna meggyőződni arról, hogy valóban lapos a Föld. Belehalt a kísérletbe – Videó

Rakétájából szeretett volna meggyőződni arról, hogy valóban lapos a Föld. Belehalt a kísérletbe – Videó

Mad Mike Hughes 64 éves gépkocsivezető egyike volt azoknak, akik hitték, hogy a Föld lapos. Hogy minderről saját szemével meggyőződhessen, önerőből, mintegy 18 ezer dollárból saját udvarában rakétát barkácsolt, hogy fellője magát az égbe.

Szombaton Kaliforniában a kísérlet során életét vesztette.

Az Őrült Mike-ként is ismert amerikai gőzmeghajtású rakétájával 1500 méter magasságba szeretett volna feljutni. Korábban már volt egy 600 méter magasságú tesztrepülése.

Mike Hughes évekig dolgozott álmának megvalósításán. Az amerikai Science Channel televíziós csatorna dokumentumfilmet is forgatott a sztoriról, a BBC pedig közvetítette a tegnapi rajtot is.

Hírdetés

Mad Mike Hughes just launched himself in a self-made steam-powered rocket and crash landed. Very likely did not survive. #MadMike #MadMikeHughes pic.twitter.com/svtviTEi8f — Justin Chapman (@justindchapman) February 22, 2020

Szemtanúk szerint röviddel a felszállás után levált és kinyílt a mentőernyője, Hughes pedig néhány másodperccel később rakétájával a földbe csapódott. Azonnal szörnyethalt.

Korábban hiába próbálták meggyőzni őt arról, hogy téved. Az űrből a bolygókról készült felvételeket manipulációnak tartotta és haláláig vallotta, hogy az űrhajósok is egy nagy világösszeesküvés résztvevői.

Körkép.sk/BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »