Rakétacsapás ért három illegális amerikai katonai támaszpontot Szíriában

Rakétacsapás ért három illegális amerikai katonai támaszpontot Szíriában

2024. 01. 12.

A Szíria területén működő “Iraki Iszlám Ellenállás” síita mozgalom fegyveres egységei rakétákat lőttek ki az északkeleti al-Haszaka kormányzóságban lévő al-Shaddadiban lévő illegálisan működő amerikai katonai támaszpontra – jelentette az Al Mayadeen TV-csatorna.

Eszerint több rakétavetővel lőtték az al-Jebsa olajmező közelében lévő amerikai katonai létesítményt. Áldozatokról vagy anyagi károkról egyelőre nem érkezett jelentés.

Emellett a Damaszkusztól 700 kilométerre fekvő Kamisli város közelében lévő Himo és al-Malikijah amerikai katonai támaszpontokat is rakétatámadások érték – közölte a tévécsatorna.

Hírdetés

Irak területén a légvédelem lelőtt egy kamikaze drónt, amelyet síita fegyveresek használtak egy amerikai katonai támaszpont elleni támadáshoz az Erbil közigazgatási központjában (425 kilométerre Bagdadtól) lévő nemzetközi repülőtér területén.

A síita milíciák korábban Telegram-csatornájukon megosztott közleményben figyelmeztették az Egyesült Államokat, hogy fokozzák fegyveres műveleteiket Szíriában és Irakban, mivel “az amerikai ellenség továbbra is katonai segítséget nyújt a Gázai övezetben a palesztinokat gyilkoló izraeli megszálló erőknek”.

Szíria többször felszólította az Egyesült Államokat, hogy fejezze be a szíriai olaj ellopását és fejezze be az ország olajban gazdag területeinek megszállását.

Orosz Hírek

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »