Rákay Philip, a Most vagy soha! film producere a dunaszerdahelyi Csaplárban – VIDEÓKKAL

Rákay Philip, a Most vagy soha! film producere a dunaszerdahelyi Csaplárban – VIDEÓKKAL

Csillagösvény találkozó címmel szervez programsorozatot a héten a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ. A színes és mindenki számára ingyen látogatható programok között kiállítások, filmvetítés, népművészeti testvérvárosi találkozó és „rendhagyó szülői értekezlet” is megtalálható. A keddi program a modern magyar filmgyártás egyik remekének, a Most vagy soha! című történelmi filmnek a vetítése volt, melyet egy közönségtalálkozó követett a film producerével, Rákay Philippel. 

Takács Tímea, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ igazgatónője ecsetelte a Csillagösvény találkozó létrejöttének célját és a hozzá fűzött reményeket, valamint elmondta véleményét a Most vagy soha! című filmről is a vetítés után. 

A Most vagy soha! egy magyar történelmi kalandfilm, amelynek főszereplője Petőfi Sándor a forradalmár, a költő és a szerelmes fiatalember. A film egyetlen nap történetét meséli el, a forradalom előestéjétől március 15. éjszakájáig. A Most vagy soha! azt mutatja be, hogy milyen lehetett ezt a forradalmi napot Petőfi és barátai szemszögéből átélni, egy közös ügyért harcolva. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta Rákay Philip és Szente Vajk közreműködésével, a rendező Lóth Balázs, a filmet 2024. március 14-én mutatták be, az alkotók azóta járják nemcsak a Kárpát-medencét, hanem a tengeren túli magyarlakta területeket is, hogy mindenki szívébe visszalopják az összetartozás lángját. 

Hírdetés

Portálunknak Rákay Philip hosszasan beszélt a filmmel kapcsolatos érzéseiről, elárulta, a célkitűzések sikerültek-e a film kapcsán, szót ejtettünk a magyar filmgyártás jövőjéről és a filmet ért kritikákról is, de összességében úgy látja: 

Azt gondolom, olyan alkotás született, amely találkozott a közönség ízlésével és úgy látom, értik az emberek a film üzenetét.” Videó:  ma7

A vetítés meghirdetése után számos iskola jelentkezett, hogy diákjait a közönség soraiba ültesse, így a nézőtéren számos tizenéves foglalt helyet, akiket megkérdeztünk arról, vajon gazdagodtak-e a film után új ismeretekkel, esetleg másként tekintenek-e az 1848/49-es eseményekre. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »