Rákapcsol a kormány a hazafias nevelésre – itt az iskolai oktatás és az új intézményhálózat terve

Két tárcaközi munkacsoport dolgozik a hazafias és honvédelmi nevelés kidolgozásán.

Simicskó István kormánybiztos a Honvédelmi Sportközpontok kialakításának ütemezéséről és a NAT-ba illeszkedő, felmenő rendszerű nevelési rendszer kidolgozásáról számolt be a Magyar Nemzetnek.

A hazafias nevelés kialakítására létrehozott tárcaközi szakértői munkacsoport jelenleg stratégiát alkot, hogyan lehet a hazafias nevelést oktatás-módszertanilag kialakítani, igazodva a készülő új NAT-hoz. A politikus szerint

a gyermekek és fiatalok hazafias nevelése legeredményesebben a közismereti tantárgyakon keresztül oldható meg.

A korábbi honvédelmi miniszter elmondta: általános iskolában elsősorban a történelem tantárgyon, a nép- és honismeret-, illetve az osztályfőnöki órákon hívnák fel a gyerekek figyelmét nemzeti értékeinkre.

Hírdetés

Jönnek a Honvédelmi Sportközpontok

Szintén tárcaközi munkacsoport dolgozik a Honvédelmi Sportközpontok hálózatának kialakításán. A járásonként épülő központok technikai és küzdősportoknak, illetve a sportlövészetnek adnak helyet.

A tervek szerint februárban kiírják a típustervek alapján épülő sportközpontok kivitelezői közbeszerzéseit. Tavasszal alapkőletételek lesznek, célunk, hogy a ciklus végére minden járásban elkészüljenek a sportközpontok – ismertette a kormánybiztos.

Az online hadviselés veszélyei

A szakma által negyedik generációsnak nevezett hadviselés lényege az információs háború, ez az ellenség a lakosság tudatára, lelkiállapotára okos hálózati eszközök segítségével nyomást gyakorol. Közösségi oldalakon toboroznak, félrevezetnek, destabilizálnak, irányított káoszt idéznek elő – sorolta fel a veszélyeket, amire a kidolgozás alatt álló hazafias, illetve honvédelmi nevelési program is választ ad.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »