Rajtaütött a német rendőrség a Pokol Angyalain

Rajtaütött a német rendőrség a Pokol Angyalain

BERLIN. Számos helyen rajtaütött az észak-rajna-vesztfáliai rendõrség szerda hajnalban a német tartományban újonnan betiltott Pokol Angyalai (Hells Angels) és egy másik bûnszervezet tagjain.

Több mint 700 rendõr vett részt az összehangolt akcióban, amelyet 16 városban – 50 lakásban és üzlethelyiségben – hajtottak végre, hogy bizonyítékokat gyûjtsenek a Hells Angels és a Clan 81 nemzetközi bûnszervezet németországi csoportjai ellen.

A két szervezetet az elõzõ nap tiltották be a tartományi hatóságok azzal a gyanúval, hogy szervezett bûnözõi tevékenységek széles körével foglalkoznak; országos tilalom nincs érvényben ellenük. Az észak-rajna-vesztfáliai belügyminisztérium közleménye szerint a Hells Angels fegyveres erõszakcselekmények, kábítószerrel kapcsolatos bûncselekmények elkövetésével és prostitúcióra kényszerítéssel foglalkozik. A szervezet németországi székhelye Erkrath városban van.

Hírdetés

A rajtaütések egy részében elõvigyázatosságból részt vettek a rendõrség különleges alakulatai is, de a gyanúsítottak esetleges ellenállásáról vagy õrizetbe vételérõl egyelõre nem közöltek semmit.

"A jogállam nem tûrhet meg semmilyen párhuzamos társadalmat, amelyben nem tartják tiszteletben az államhatalmat és annak erõszak-monopóliumát. Megalapozott a gyanú arra, hogy ezeknek a szervezeteknek a tagjai bûnözõk" – szögezte le közleményében Herbert Reul tartományi belügyminiszter.

A Hells Angels 1973 óta van jelen Németországban.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »