Rajta röhögött a fél világ, most a Tesla-vezér rakétáját lőhette ki

Rajta röhögött a fél világ, most a Tesla-vezér rakétáját lőhette ki

A fotó, amin kamaszként szerepelt, az egyik legtöbbet használt mém forrásává vált Lengyelországban, de hódított más nyelveken is. A lengyel Tomasz Czajka (a fotón balról a második) és barátai képe számos gúnyos feldolgozást szült az internetes népművészek körében, többségük nyilvánvalóan a fergetegesnek éppen nem nevezhető hangulatot, a szárnyaszegett fantáziájú szocialista tárgykultúra relikviáit és persze az antiesztétikai nehéztüzérség erejével az ízlés ellen törő pulóvereket vette célba („Van kompót. Van buli”, hogy az egyik kedvencemet említsem). Tagadhatatlan, a fotón igazi „kockákat” látni, akikről sejthető, hogy életük későbbi szakaszában lesz közük az informatika és a technológia világához.

Hírdetés

És így is lett. A már említett Czajka ugyanis jelenleg a Tesla Motors élén álló Elon Musk alapította Space Exploration Technologies Corporation nevű amerikai űrkutatási vállalat, közismertebb nevén a Space X munkatársa. A férfi korábban a Google-nél dolgozott, miután befejezte tanulmányait, melyeket először Varsóban, majd az Egyesült Államokban folytatott. Számos rangos díjat hozott el matematikai és informatikai versenyeken, írja a lengyel Gazeta.pl hírportál.

http://mno.hu/

A számára kétes népszerűségű felvétel egy tudományos felkészítő táborban készült 1997-ben. Február 6-án kedden este, magyar idő szerint 21:45-kor lőtték ki a világ egyik legnagyobb hordozórakétáját, a Falcon Heavyt azért, hogy a Nap körüli pályára állítsák vele a Tesla legújabb elektromos autóját, a Roadster 2-t.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »