Rájöttek a svédek, hogy védjék meg a nőket az erőszakológépektől: az összes férfit kitiltották egy göteborgi fesztiválról

Rájöttek a svédek, hogy védjék meg a nőket az erőszakológépektől: az összes férfit kitiltották egy göteborgi fesztiválról

Kétnapos, teljesen férfimentes rockfesztivál kezdődött pénteken Göteborgban. A belépés korlátozott: csak nők és transzneműek léphetnek be, férfiak nem. Férfiak még a biztonsági őrök között sem lehetnek, és férfi újságírókat sem engednek be, írja a Die Presse.

A szervezők azért döntöttek a teljesen férfimentes fesztivál mellett, mert az utóbbi években sok atrocitás érte a nőket hasonló rendezvényeken. Az utolsó csepp a pohárban a tavalyi norrköpingi Bravalla fesztivál volt, ahol négy nő tett feljelentést nemi erőszak miatt, huszonhárman pedig szexuális zaklatás miatt fordultak a rendőrséghez.

Nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt is nyomoz a rendőrség.

A szervezők arra számítanak, hogy több ezer nő vesz részt a göteborgi kikötőben rendezett bulin, ahol két színpadon zajlanak az események, a látogatók pedig rózsaszín székeken ülve hallgathatják a zenét – írta mai lelkes beharangozójában az Index.

Itt nem kiabálnak velem vagy nem fenyegetnek engem a férfiak, mint transzszemélyt. Nincs erőszak itt. Nincs verekedés. Ez olyan forradalmi, annyira sokféle módon.

Ezután megkérdezték őtoleranciáját, hogy mi a véleménye a kinn rekedt heteroszexuális férfiakról és régi vágású buzikról, amire egy pillanat gondolkodás után ezt bökte ki:

Hírdetés

Valójában engem ez egyáltalán nem érdekel, mert annyit féltem életemben, hogy nem izgat az ő csalódottságuk.

A haladó lap találkozott Charlie Sjögrennel is, a Svéd Egyház lelkészével, aki most már "férfi", de mivel korábban nő volt, ezért részt vehetett a fesztiválon. Mint kiderült, folyékonyan beszél genderütődöttül:

Az emberek sokkal jobban figyelnek rám. Amikor nőként tekintettek rám, mindig bíráltak és tanácsokat ajánlottak. Most már látom a hatalmi változást. De ez egy hamis privilégium.

A hozzájuk hasonló, fehér férfiaktól rettegő liberális, jellemzően sáskadédelgető mentalitású idióták számára van egy rossz hírünk: nagyon rossz felől vélik észlelni az igazi veszélyt.

(Kuruc.info)

Végleg bezárnak egy népszerű svéd zenei fesztivált – és még csak ki sem merik mondani, hogy kik miatt

A svéd férfiakat is büntetik a nők a muszlim erőszakológépek miatt: minden hímneműt kitiltanak egy fesztiválról

A sok molesztálás miatt nem rendezik meg jövőre Svédország egyik legnagyobb zenei fesztiválját


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »