Rájár az ereszcsatorna a Fideszre: Deutsch nem extasy, hanem gestapózás miatt csúszdázhat a néppártból

Rájár az ereszcsatorna a Fideszre: Deutsch nem extasy, hanem gestapózás miatt csúszdázhat a néppártból

Rájár a rúd a Fidesz EP-delegációjára: néppárti képviselők a gestapózó Deutsch Tamás kizárását javasolják a frakcióból – írja a Népszava.

Deutsch Tamás kizárását kezdeményező aláírásgyűjtés kezdődött az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójában. A lap által látott levelezésből kiderül, hogy az egyik kezdeményező Othmar Karas osztrák EP-képviselő.

A Manfred Weber frakcióvezetőnek címzett levélben az indítványozók leszögezik: döbbenettel és növekvő türelmetlenséggel figyelik a Fidesz EP-képviselőinek radikalizálódását és verbális támadásait. Felidézik, hogy Deutsch Tamás delegációvezető nemrégiben a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte.

A fideszes politikus kizárásának kezdményezői szerint "a frakció minden egyes tagját sérti, hogy a jogállam tiszteletben tartásához való ragaszkodásukat a nácizmushoz, illetve a kommunizmushoz hasonlítják. Ez a történelmi tények kirívó és tűrhetetlen eltorzítása és a totalitárius rendszerek áldozatainak megcsúfolása. A nácizmus és a kommunizmus sötét napjainak Európája és a mai Európai Unió között éppen az a különbség, hogy ma jogállam van, a bírák függetlenek, a szólás és a média szabad". (És nem szakadt rájuk a mennyezet… – a szerk.)

Hírdetés

Az aláírásgyűjtők sokkolónak és szégyenteljesnek nevezik Deutsch nyilatkozatait, és azt javasolják, hogy kizárásáról a politikai csoport december 9-iki ülésén szavazzanak a tagok.

Csak a szokásos nácizási verseny libsiék között

Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért – nyilatkozta Deutsch a Magyar Nemzetnek.

A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője emlékeztetett arra is, hogy a tavasszal épp Donald Tusk, a pártcsalád elnöke volt az, aki egyenesen lenácizta Orbán Viktort.

Hasonló történet: A zsidó módra nácizó-gázkamrázó, majd gyáván kapituláló PIM-igazgató kirúgását követelik a ballibek


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »