Radványi Miklós a Körképnek: A KFC megállná a helyét a Fortuna Ligában. A városban mostohagyerekként bánnak a klubbal

Radványi Miklós a Körképnek: A KFC megállná a helyét a Fortuna Ligában. A városban mostohagyerekként bánnak a klubbal

25 mezőnyjátékossal és két kapussal indította nyári felkészülését a Komáromi FC. A csapat két felkészülési mérkőzést is lejátszott már, az elsőt Garammente ellen elveszítette, a második Zólyombrézó ellenit viszont sikeresen vette. Interjúnkból ay is kiderül, hogy mennyire bontják meg egyesek a komáromi csapatot, Radványi Miklós szerint a KFC esélyes lenne a Fortuna Ligában, de a Körképnek nyilatkozva elmondta azt is, hogy miben más Komárom, mint a többi klub, ahol eddig dolgozott.

Interjúnk az első felkészülési mérkőzés előtt készült.

Jó csapat jött össze Komáromban, sikeres idény van Önök mögött. Milyen változások várhatók az új idény kezdete előtt?

Személy szerint szeretnék két játékost idehozni, erősítve a csapatot. A kezdőcsapatba nagyon nem nyúltunk, sőt, nem is akartunk belenyúlni. Meg akartam hagyni a csapat gerincét, ami sikerült.

Tavasszal velünk edzett Dominik Špiriak, aki pár évvel ezelőtt itt is játszott, utána volt az én játékosom Pohronie-n. Tulajdonképpen a (Saláta) Kornél és a (Szőcs) Laci már idősebbek, így idővel fiatalabb játékossal szeretnénk pótolni. Mondhatni, hogy Špiriak az első nyári igazolásunk.

A többiek megmaradtak. Elment a Paťo, aki ismertebb volt, rúgott itt pár gólt. Befejezte nálunk pár fiatal, de tulajdonképpen a keret nagy része egyben maradt.

Megkezdte a felkészülést a Komáromi FC, Radványi nem tervez sok változtatást a keretben

Milyen célokkal vágnak neki a következő idénynek? A mostani negyedik hellyel elég magasra tették a lécet…

Igen. Örülök, hogy ott végeztünk, ahol végeztünk. Úgy gondolom, hogy ha ősz után nem nyúltunk volna bele a csapatba, akkor végezhettünk volna jobban is.. Ettől függetlenül azt hiszem, hogy ez egy jó eredmény. Tulajdonképpen magunkat helyeztük nyomás alá, hogy nem szeretnénk alább adni a negyedik helynél, sőt, ha lehet még feljebb kerülnénk. De a vezetőkkel mindig beszélünk arról, hogy amíg nincs meg a kellő infrastruktúra, addig felesleges olyanokról beszélni, hogy fel akarunk kerülni a Fortuna Ligába.

Ez a múlt év tulajdonképpen jó volt arra is, hogy a nagyoknak meghúzogattuk a bajszát, mert Komárommal senki nem számolt, mindenki a szezon előtt azt mondta, hogy a hetedik, nyolcadik helyet fogjuk behozni, erre rácáfoltunk. A legerősebb négy csapat közül – Zólyombrézó, Besztercebánya, Szakolca és Kassa – mindegyiket sikerült elverni vagy itt, vagy ott, úgyhogy ez mindenképpen komoly fegyvertény.

Slovanft Cup: A DAC után Nagymihály csapatát is kiejtette a Komáromi FC!

Úgy gondolom, hogy a tavalyi évben sikerült egy olyan pozíciót kiharcolni a csapatnak, hogy most Komáromra nem úgy fognak nézni, hogy egy pofozógépre, vagy egy átlagos csapatra, hanem úgy néznek ránk, hogy egy komoly csapat vagyunk és ez mindenképpen egy jó pozíció.

A fortunaligás csapatok ellen is nagyon jól megállták a helyüket, ezt a Szlovák Kupában láttuk. Ha feljutott volna most Komárom, megállná a helyét a Fortuna Ligában?

Hírdetés

Sokat dolgoztam a legmagasabb osztályban, tudom, hogy milyen a színvonal. Természetesen a tempó egy kicsit más szinten van. Én azt hiszem, hogy ez a csapat ott is megállta volna a helyét, azt mondom, hogy a kilencedik, tizedik helyet be tudtuk volna hozni. Ha megerősítettük volna a csapatot – mert ez egy normális dolog, hogy ha egy másodosztályos csapat fellép a Fortuna Ligába, akkor minimum 3-4 olyan tapasztalt játékossal kell erősíteni, akiknek van hosszútávú tapasztalata az első ligában – szóval ha ez sikerült volna, akkor azt mondanám, hogy a hatodik, hetedik helyet is be lehetett volna hozni ezzel a csapattal, mert azt hiszem, hogy egy jó gárda alakult itt ki.

A DAC nem kereste, a rivális rózsahegyieket erősíti mostantól Domonkos Kristóf – Interjú

Ön több csapatnál megfordult szlovákiai, felvidéki viszonylatban. Van valami, amiben más Komárom mint a többi klub?

Elsősorban ez egy családias klub, a vezetőkkel olyan a viszonyunk, hogy meg lehet mindent beszélni. Elmondhatom, hogy tényleg több helyen dolgoztam, itt a feltételek – az infrastruktúrára gondolok – adottak ahhoz, hogy nyugodtan dolgozzon az edző. Talán van pár dolog, amit még professzionálisabban lehetne csinálni, ez normális dolog, mindig van hova fejlődni, mindig kell fejlődni, mindig maximalistának kell lenni.

Teljes a lista, ez a 16 csapat szerepel a II. ligában a következő idényben

Ami meglepő viszont, hogy mondjak valami negatívat is, ilyennel még nem találkoztam, pedig azt hiszem ez a hetedik profi csapat, ahol dolgozom… hogy itt Komáromban én úgy tudom a tévé nem szól semmit a csapatról. A második ligában azért ha tetszik, ha nem, a futball egy fenomén. Ahol eddig voltam, az lehetett Zólyombrézó, Garamszentkereszt, ott a tévé állandóan ott volt, és valamilyen szinten reklámot csinált a klubnak.

A klub tulajdonképpen ezt a várost képviseli egész Szlovákiában, és a tavalyi évben nagyon is pozitív reklámot csinált a városnak. Én még ilyennel nem találkoztam… mint a mostohagyerekkel, úgy foglalkoznak ezzel a klubbal.

Nem akarok a Szerdahelyről beszélni, mert az tiszta másmilyen, de voltam Miaván, voltam Zólyombrézón, Garamszentkereszten, Csehországban, Magyarországon, tehát van összehasonlítási alapom… Tényleg nem találkoztam ilyennel.

Slovnaft Cup: Hihetetlen mérkőzésen ejtette ki a DAC-ot Komárom!

Van itt egy helyi újság, nem tudom, mi a neve. Akkor idejöttek, mikor érkeztem, elolvasták, hogy a szurkolók mit írtak arról, hogy idejövök. Őszel, hogy kivertük a DAC-ot, arról talán egy szót nem írtak. Szóval ez egy fura érzés számomra. Azt hittem, hogy mivel ez egy felvidéki város, ahol ennyi magyar gyerek, ennyi felvidéki gyerek futballozik, mint talán sehol máshol Szlovákiában, kicsit másképp állnak hozzá…

Mindenki, a szlovák sajtó pozitívan értékelte az egész évet, pozitívan írtak rólunk, ennek ellenére itt azt veszem észre, hogy annak örülnek, ha nem nyer a csapat. És ezt a játékosok is érzik, mert azért vannak itt olyan játékosok, akik szintén több klubnál megfordultak.

Vereséggel kezdte a felkészülést a Komáromi FC

Térjünk át kicsit a felkészülésre. Közzétették már a programot, mi alapján válogatták össze, hogy kikkel mérkőznek meg?

Mindenképpen szerettem volna erős ellenfelekkel játszani, és azt hiszem, hogy Pohronie, a Podbrezová vagy a Vasas, a Gyirmót ilyen csapatok lesznek. Szerettem volna gyengébb csapatot is, ahol ki tudok próbálni másik játékrendszert majd, amit eddig nem játszottunk. Ráadásul ez a felkészülés extrém rövid. Ilyen rövid felkészülést még nem éltem át mint edző. Négy és fél hétről van szó. Mindenképpen elsőligás csapatokkal akartunk játszani akik tükröt tesznek elénk, hogy hol tartunk.

Köszönjük Radványi Miklósnak az interjút és sikeres felkészülést, győzelmekkel teli új idényt kívánunk!

Körkép.sk/Komjáthy Petőcz Andrea


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »