Ráduly Róbert „büszkén megy börtönbe”, ha arra ítélik

Ráduly Róbert „büszkén megy börtönbe”, ha arra ítélik

SzĂĄz szĂĄzalĂŠkosan ĂĄrtatlannak vallja magĂĄt, ĂŠs bĂźszkĂŠn megy bĂśrtĂśnbe, ha ez az Ă­tĂŠlet szĂźletik – nyilatkozta RĂĄduly RĂłbert KĂĄlmĂĄn CsĂ­kszereda polgĂĄrmestere, azt kĂśvetően, hogy az ellene ĂŠs Szőke Domokos alpolgĂĄrmester ellen nĂŠgy ĂŠve tartĂł korrupciĂłs ĂźgyĂŠben hĂŠtfőn dĂŠlutĂĄn tĂĄrgyalĂĄst tartottak a Maros megyei tĂśrvĂŠnyszĂŠken.

A SzĂŠkelyhon beszĂĄmolĂłja szerint az alpolgĂĄrmester arra a bĂ­rĂłi felvetĂŠsre, hogy ha az Ă­tĂŠlet Ăşgy hozza, vĂĄllalna-e kĂśzmunkĂĄt, azt vĂĄlaszolta, igen.

A polgármestert és az alpolgármestert hivatali beosztással való visszaéléssel és hivatali gépjármű személyes célokra való használatával vádolják, továbbá Rádulyt azzal is, hogy a műemlékvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva bocsátott ki építési engedélyt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai épületének a felújítására.

Hírdetés

A portál szerint a vádlottak védőügyvédei hétfőn pontról pontra elemezték az ügyész által megfogalmazott vádakat, megcáfolták azokat, és hangsúlyozták, hogy védenceik nem követtek el törvénytelenséget.

A Székelyhon beszámolója szerint a csíkszeredai polgármester is szintén kielemezte és megcáfolta az ellene felhozott vádakat. A polgármester elmondta, eddig azt hitte, az igazságszolgáltatás úgy működik, ha valaki törvénytelenséget követ el, akkor az a bizonyítékok alapján megkapja a büntetését. Ehhez képest az ő ügyében 17 kötetnyi anyag gyűlt össze.

Ráduly a hivatali gépkocsi használatával kapcsolatos vádakra úgy reagált: pihenőszabadság ideje alatt, vagy családi utazásra soha nem használta azt, viszont az országban sokat utazik vele, hiszen polgármesterként jogában áll városi rendezvényekre, sport- és kulturális eseményekre járnia.

Az Ăźgyben oktĂłber 7-ĂŠn vĂĄrhatĂł Ă­tĂŠlet. MĂĄthĂŠ Attila ĂźgyvĂŠd a portĂĄlnak nyilatkozva elmondta: amennyiben bĹąnĂśsnek talĂĄlja a bĂ­rĂł a kĂŠt elĂśljĂĄrĂłt, megfellebbezik a dĂśntĂŠst. (SzĂŠkelyhon)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »