Radikálisok, akiknek kínos a Jobbik

Radikálisok, akiknek kínos a Jobbik

Nagyon kínos pillanatokat élt át Gyöngyösi Márton a HírTV Magyarország élőben című műsorban. A riporter négyszer kérte a Jobbik külügyérét, hogy nevezze meg pártja európai szövetségeseit, amire zsidólistázó Gyöngyösi hosszú kínos körmondatokat követően sem volt képes válaszolni. Nem véletlenül. Néhány tucat őrültön és fasisztán kívül ugyanis a Jobbikkal nem áll szóba senki. A Jobbik ugyanis még az Európában karanténba zárt szélsőjobboldali pártoknak is teljesen vállalhatatlan.

A Jobbik totális elszigeteltségét mutatja, hogy az európai parlamenti választások után Marine Le Pen, az erősödő francia szélsőjobboldali Front National elnöke kizárta a Jobbikkal való bármifajta együttműködés lehetőségét. Tette ezt annak ellenére, hogy az EP-beli frakcióalapításhoz szükséges 7 párthoz szükséges küszöböt épp azért bukta el Le Pen, mert nem akart nyíltan fasiszta és neonáci nézeteket valló pártokkal, így a bolgár Atakával, a német neonácikkal, a görög Aranyhajnallal és a Jobbikkal sem szeretne egy csoportban politizálni. Érdekesség, hogy a Jobbikkal szemben a Jan Slota vezette nyíltan rasszista és magyarellenes Szlovák Nacionalista Pártot Le Pen partnernek tekintette – csak ők végül nem jutottak be az EP-be – viszont a Jobbik a neonáci formációkkal tette egy kategóriába.

Le Pent és szövetségeseit – így az osztrák Szabadságpártot (FPO); az olasz Északi Ligát vagy a holland Szabadságpártot (PVV) – egyébként az európai sajtó és a mainstream pártok a Jobbikhoz hasonlóan szintén szélsőségesnek és kirekesztőnek bélyegzik. A nemrég rendezett francia regionális választások második fordulójában a totális vereséget szenvedő szocik a szélsőjobboldal elszigetelése érdekében a legfőbb rivális Nicolas Sarkozy vezette UMP támogatására szólították fel szavazóikat… Mintha Gyurcsány Ferenc kérte volna a harcos DK-aktivistákat, hogy Viktor mellé húzzák az x-szet. No persze.

Hírdetés

Le Pen egyébként komolyan igyekszik levedleni a szélsőjobboldali bélyeget: még saját apja ellen, a korábbi pártelnök Jean-Marie Le Pen ellen is fegyelmi eljárást kezdeményezett amiért az ismételten a náci bűnöket és a zsidók második világháború alatti szenvedéseit próbálta elbagatellizálni. Ez a „rugalmas elszakadás” nem lesz egyszerű. Ahogy Le Pen szövetségeseinek sem könnyű kitörni az európai karanténból: A holland szélsőjobboldali szabadságpártot vezető Gert Wilders ellen havi szinten indítanak eljárást gyűlöletbeszéd miatt, most éppen a pártvezető néhány hete Bécsen tartott beszéde miatt áll a bál. Az Északi Liga egyik szenátora pedig „leorángutánozta” az olasz kormány afrikai származású miniszterét. Az osztrák idegengyűlölő FPO kormányra kerülése miatt 2000-ben az EU szankciókat vezetett be Ausztria ellen. A sort még hosszasan lehetne folytatni.

Ők azok tehát, akikből nem kér Európa, és ők azok, akik viszont a Jobbikból nem kérnek, mert az már nekik is nagyon ciki. Európában ugyanis a szélsőjobb és szélsőjobb között is van különbség. Európai mércével mérve pedig a Jobbik a szélsőjobbtól is jobbra van, félfasiszta, félnáci kategória alatt: körön kívül. Persze lehet, hogy a Vona Gábor-féle cukiság-kampány még nem jutott el az európai postaládákba, ez az oka a nagy európai meg nem értettségnek. De persze az sem segít a Jobbiknak a saját magáról kialakult katasztrofális kép megváltoztatásában, ha európai kapcsolatépítésre orosz kémeket, zsidólistázókat vagy éppen később zsidóságukban megtért antiszemita politikusokat használnak. Márpedig jelenleg így fest a Jobbik ütős külügyi különítménye.

A Jobbik Európában menthetetlenül gáz és felvállalhatatlan, barátok és szövetségesek nélkül. Ezért sokat dolgoztak a Vona-fiúk. Érthetők tehát Gyöngyösi Márton zavara és zavaros körmondatai.

És ha a Jobbik valaha is a kormányzás közelébe kerül, a fejlemények kapcsán ne legyenek kétségeiink. Egyedül maradnak, mint Horn Gyula az angyalföldi szocialista elvonókúrán, csoportterápián. A Nagy-Kurultáj pedig kétségkívül menő kezdeményezés, de Magyarország jövőjét az EU-s intézményrendszer helyett biztosan nem egy ilyen formációban – turáni,baskír, kirgiz, ujgur, iráni szövetségesi rendszerben – képzelik el magyarok milliói.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »