Radikálisan demokrata! Bitófával üzent Orbánnak a DK politikusa

Radikálisan demokrata! Bitófával üzent Orbánnak a DK politikusa

Az Átlátszó.hu kiszúrta a „Demokratikus Koalíció Nyíregyháza” – elnevezésű, több mint 3000 tagot számláló Facebook-csoportot. Ennek leírásában csupa nagy betűkkel az alábbi mondat szerepel:

“A  DIKTÁTOROKAT A VILÁGON A NÉP HARAGJA ÖLTE MEG !!! ORBÁN MOST RAJTAD A SOR !!!.”

A csoport borítóképe egy akasztófa, valamint az alábbi szöveg:

“REMÉLEM A TÖRTÉNELEM ITT IS ISMÉTLI ÖNMAGÁT! A Nicolae Ceausescu román diktátor mintájára felállított Magyar Népbíróság ítélete:”

Egy bitófa képe áll a kettős pont után.

Ez tehát a Magyar Népbíróság ítélete.

Ez azért a halálbüntetést ellenző Demokratikus Koalíció politikusától meglepő húzás. A csoportnak szintén tagja Niedermüller Péter gyurcsányista európai parlamenti képviselő. A korrektség kedvéért meg kell jegyezni, hogy utóbbi lehet, hogy akaratlanul került ebbe a dékás társaságba. Hiszen ahhoz, hogy egy csoport tagja legyen akárki, nem kell az illető hozzájárulása, az ellenben érdekes, hogy Niedermüller a folyamatos bejegyzésekről nem kapott olyan értesítést, ami miatt távozott volna innen.

A Demokratikus Koalíció Nyíregyháza elnevezésű Facebook-csoport adminisztrátora, Gönczi József. Gönczi a DK nyíregyházi titkáraként, még Kónya Péterrel, a Szolidaritás alelnökével is szövetségi tárgyalásokat folytatott. Nem mellesleg nevéhez a Facebook-profilján önként hozzátoldotta a „provokátor” – jelzőt.

Hírdetés

Érdekes, kissé tudathasadásos állapotra utal, hogy Gönczi saját facebookos oldalán nem csak egy Vona Gábort lenácizó primitív mémet osztott meg, hanem mindenféle kiegészítés nélkül, azt a Jason Mill interjút is, amit az alfahir.hu készített, ennek címe: Szeretném, ha az emberekhez eljutna az igazság!”

Gönczi az elmúlt órákban túlpörgött, talán az Átlátszó.hu cikke miatt.

Egy sor általa is szerkesztett zárt Facebook-csoport linkjét osztotta meg. Ilyen a teljesség igénye nélkül:

 „Rendszer és kormány váltást akarunk !!!”, a „Magyarország a fasizmus,náci és diktatúra országa !!”, az „Orbán rezsim radikális megbuktatása!”, a „Demokratikus Radikális Forradalom Közössége 2015”, „Demokrata barátaim”, „Nem akarunk diktatúrában élni”, a Demokraták Radikális Közössége”

illetve

a hangzatos „Diktátorokat nép haragja ölte meg a világon” és a „JOCO és baráti körei”. A Radikális Nyíregyházi Demokraták rövid-linkje: fb.com/groups/dkosszefogas, a Radikális civil demokratákká pedig fb.com/groups/szabolcsmegyeidk.

Ha, minden demokrata ekkora demokrata, akkor minek ide diktatúra?


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »