„Radikális változást!” – A Jobbik jelmondatát választotta kampányszlogenjévé a lengyel Ruch Narodowy

A májusi EP-választásra készülő lengyel Ruch Narodowy hétfőn bemutatta kampányszlogenjét. Ez a tény különösebben nem is lenne érdekes, sőt külön hírt sem érdemelne, de a lengyel nemzeti mozgalom a választási kampányához a Jobbik 2010-es jelmondatát választotta: „Radikális változást!”

A szlogen lengyelül úgy hangzik, hogy „Radykalna zmiana” és az első jelek szerint igen jó visszajelzéseket kapott a nemzeti fórumokon és az internetes kommentelők is – anélkül, hogy többségük tudnák, hogy a Jobbik jelszava ugyanez volt négy éve – úgy tűnik, hogy meg vannak vele elégedve.

Hírdetés

A párt bemutatta új választási honlapját, a Narodowcy2014.pl oldalt is. Az oldal az első hírek egyikeként beszámol arról is, hogy megnyílt a mozgalom kampányirodája Varsó belvárosában. Méghozzá nem is akárhol, hanem egy igen szimbolikus helyen: ugyanazon a téren, a Plac Zbawicielán, ahol tavaly november 11-én a Függetlenség Menete során a lengyel hazafiak felgyújtották a homokosoknak emelt szivárvány félkörívet. Az irodát Krzysztof Bosak és Witold Tumanowicz, a mozgalom vezetőségi tagjai vezetik.

A honlap ugyancsak hírt ad arról, hogy országszerte nagy érdeklődés mellett zajlanak a mozgalom által szervezett lakossági fórumok, és folyamatosan zajlik a kampányaktivisták felkészítése.
Szintén a Ruch Narodowyval kapcsolatos friss hír még, hogy a hétvégén a német Radio Berlin-Brandenburg televízió riportfilmet sugárzott a mozgalomról és annak vezetőiről. A műsor egy részét Mirkóczki Ádám januári, szczecini fórumán forgatták a németek. A műsor persze liberális szemüvegen át mutatja be a lengyel nemzeti mozgalmat (megszólalnak benne például lengyel homokosok is, akik épp arról panaszkodnak, hogy a szivárványukat felgyújtották), de legalább némi objektivitás nyomokban azért felfedezhető benne.

A lengyel Nemzeti Mozgalom tagjai és szimpatizánsai legközelebb március 15-én látogatnak Magyarországra, hogy ismét tiszteletüket tegyék nemzeti ünnepünkön. A hírek szerint egy 20-30 fős delegációval érkeznek Budapestre, közülük néhányan pedig a március 10-i marosvásárhelyi Székely Szabadság Napján is részt vesznek majd.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »