Radikális változás előtt – már Svédország is Irán kegyeit keresi

Radikális változás előtt – már Svédország is Irán kegyeit keresi

MTI nyomán

Fokozza energiaipari együttműködését Irán és Svédország a Teherán ellen érvényben lévő szankciók jövő év eleji eltörlését követően – ebben állapodott meg Bijan Zanganeh iráni olajipari miniszter és Mikael Damberg svéd ipari miniszter vasárnap Teheránban.
 

A Hszinhua kínai hírügynökség iráni sajtójelentésre hivatkozó beszámolója szerint az iráni miniszter a svéd politikussal folytatott megbeszélése után elmondta, a két ország együttműködése számos gazdasági területre terjedhet ki. A svéd vállalatok a múltban olajipari gépeket és berendezéseket szállítottak Iránnak és a szankciók feloldása után ezeket akár gyárthatják is iráni partnerekkel együttműködve – tette hozzá.

Irán óriási lehetőségeket tartogat a svéd vállalatok számára, különös tekintettel a nagyrészt fiatalokból álló 80 milliós lakosságára. A svéd vállalatok körében nagy az érdeklődés az iráni piac iránt

– mondta Mikael Damberg.

Az iráni olajipari minisztérium november végén mutatta be a potenciális befektetőknek az új

Hírdetés

„Integrated Petroleum Contract (IPC)”

közös vállalati együttműködési modellt, amelytől a közvetlen külföldi fejlesztési beruházások növekedését várják.

Ahogy múlt héten írtuk, Irán 52 olaj- és gázipari beruházási projektet kínált fel külföldi befektetőknek az új ipari fejlesztési együttműködési modell, az IPC megismertetésére Teheránban rendezett konferencián. A konferencián egyébként 135 külföldi energiaipari vállalat vett részt.

Az energiapolitika változásaival Ökonemzet című tematikus oldalunkon találkozhat, kövesse figyelemmel!

 

 

 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »