Rabok hegeszthetik a déli vasfüggönyt

A déli kerítés építésében elítéltek is részt vehetnek. A szakértők szerint a rabokat a gyártásba, így például a hegesztésbe érdemes bevonni.

A déli határnál épülő kerítés építésében a Blikk információi szerint elítéltek is részt vehetnek, a szegedi Csillag börtönt például meg is keresték emiatt az illetékesek. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint a rabokat a gyártásba, így például a hegesztésbe érdemes bevonni.

Hírdetés

– A terepen való munka túl költséges a biztonsági személyzet miatt, annál sokkal olcsóbb jól képzett szakmunkásokkal felhúzatni a kerítést – indokolták.

A kerítés építésének költségei a Blikk számításai szerint meghaladhatják a 30 milliárd forintot. A kormány is hangsúlyozta, hogy ideiglenes létesítményről van szó, Trócsányi László igazságügyi miniszter egyenesen pár hónapot emlegetett. Kérdés, hogy mire lehet használni a kerítést a lebontás után. A szakértők szerint lényegében semmire: a déli határszakaszra telepített kerítést legfeljebb a vastelepen lehetne eladni hulladék formájában. Jelenleg kilogrammonként 40 forint körüli áron veszik át a drótkerítéseket. A lap számításai szerint 175 kilométernyi 4 méteres hagyományos drótkerítésért így 20 millió forintot fizetne a MÉH, amelynek van kapacitása 500 tonna átvételére.

Arról, hogy a rabok kerítésépítésbe való bevonásáról szóló hír valós-e, érdeklődtünk a Belügyminisztériumnál, amint megérkezik válaszuk, frissítjük cikkünket.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »