Rablás miatt keresik George Kalmárt, a bicskás bankárt

Rablás miatt keresik George Kalmárt, a bicskás bankárt

Felfegyverkezve elkövetett rablás miatt körözi a BRFK Kalmár George Edwardot, aki a gyanú szerint szombatra virradó éjszaka tőrbe csalt, és eddig ismeretlen társával együtt kifosztott egy sértettet Budapesten,

A rendőrség adatai szerint a 43 éves Kalmár korábban megállapodott az áldozattal, hogy pénzét bitcoinra, digitális pénzre váltja; az egyeztetett helyszínen viszont már ketten várták az áldozatot, késsel fenyegetőzve vették el a nála lévő összeget, majd elmenekültek.

A XIII. kerületi kapitányság kéri, hogy, aki felismeri a férfit, tud hollétéről vagy a bűncselekmény részleteiről, az névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

Hírdetés

Kalmár George Edward neve a sajtóból is ismerős lehet: az amerikai-magyar származású férfi épp egy hónapja adott mélyinterjút a HVG-nek, amiben őszintén beszélt fényesen startoló, majd a drogok miatt megtörő brókerkarrierjéről.

Mint elmondta, New York-i tőzsdeügynökként, és sportolóként is sikeresnek számított, de kokainfüggősége bűnözői pályára sodorta, majd egy emberölési kísérlet – dílerének megkéselése – miatt börtönbe került.

Később Magyarországon próbált új, függőségmentes életvitelbe kezdeni. Családot alapított, bankárként dolgozott, de skóciai kiküldetés során újabb bűnügyekbe keveredett, 400 ezer fontot sikkasztott, amiről már a BBC is cikkezett – ezután is három és fél évet töltött rács mögött.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »