R. Barnabás úrnak rabolni támadt keve

Mezőberényben, az egyik fodrászüzletbe szerdán 17 óra körül bement egy férfi, aki az arcát fekete maszkkal takarta el. Késsel a kezében az üzletben egyedül tartózkodó fodrásztól a bevételt követelte. A fodrász segítségért kiáltott, erre a gyanúsított kerékpárral elmenekült.

— Délután 5 óra körül járhatott az idő, még világos volt — emlékezett vissza Török János fodrász a szerdán történtekre. — Ötven éve foglalkozom ezzel a hivatással, 20 évet Köröstarcsán dolgoztam, mintegy három évtizede Mezőberényben vagyok. Kialakult, állandó kuncsaftkör jár hozzám, bár én még nem úgy dolgozom, mint mások, hogy időpontra hívom a vendégeket, viszont nagyon sokat vagyok nyitva. Ezért is lepett meg, amikor az említett időpontban egy ismeretlen fiatalember állt meg kerékpárjával a fodrászat sarkán, biciklijét a kitámasztójával leállította, de nem jött be az üzletbe.

Török János — mivel más szolgáltatók is működnek a forgalmas utcában, illetve annak közelében — ekkor még nem gyanakodott. A rablójelölt azonban vélhetően csak terepszemlét tartott, hogy tiszta-e a levegő. Amikor meggyőződött, hogy nincs egyetlen vendég sem a fodrászatban, egy fekete álarcot az arcára húzva, kezében egy körülbelül 20-25 centis késsel, elindult a helyiség belsejébe.

Török János először egy tükröt, majd egy széket próbált maga elé tartani védekezésül, amikor lélekjelenléte kisegítette. A támadó háta mögé nézve azt kiabálta felé, hogy jön egy kuncsaft, közben pedig segítséget is kért. Az álarcos mögött valójában nem volt senki, de azonban berezelt, gondosan letett biciklijéhez rohant, felpattant rá, majd elhajtott vele.

Hírdetés

— A rendőrség villámgyorsan megérkezett, aznap még túl is estem a kihallgatáson, persze, a történtek ott jártak a gondolataimban, és mindössze egy órát aludtam — mesélte a 65 éves férfi, aki másnap a szokott rendben reggel már munkába is állt.

— Egész életemben ehhez voltam szokva — magyarázta. — Sajnos, a történteknek, kicsit falsul ugyan, de elég gyorsan híre ment. Pénteken volt olyan kuncsaft, aki azt hitte, hogy a támadó megszúrt a késével, és elvéreztem. Szerencsére ilyesmiről szó sincs, de nem volt jó hallani. Megmondom őszintén, először nem is gondoltam, hogy mezőberényi a támadó. Csak a rendőrségen derült ki, hogy itt él a városban a fiatalember.

Török János megerősítette, hogy — amint eddig is — továbbra is ugyanúgy dolgozik, hiszen — mint mondta — sokan számítanak rá, ő pedig ugyanúgy szereti hivatását, mint fél évszázada, amikor elkezdte azt.

A Békési Rendőrkapitányság csütörtökön őrizetbe vette a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A 30 éves mezőberényi R. Barnabás ellen a rendőrség rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »