Puzsérmentesítés

Puzsérmentesítés

Alapvetően van egy listám, hogy miket nézek meg, olvasok el.

Mondjuk a könyvgyűjteményemből nem törlök semmit, de amit nem akarok elolvasni azt törlöm a tabletemről, ahol olvasok jellemzően.

A hírforrások esetében nem ilyen könnyű. Van egy alaplistám, hogy mit nyitok meg.

A videók esetében a forrásom a YouTube. Van bejelölve kb. 150 magyar csatorna (nem magyar több van, de most azokról nem írnék). Alapvetően 4 csoportot tartok fenn:

  • D – ami nem is jelölök be, mert nem láttam ott semmi érdemlegeset,
  • C – amit bejelöltem, de nem nézek meg minden új anyagot, csak akkor, ha annak címe érdekesnek tűnik,
  • B – amit bejöltem, s minden új anyagba belenézek,
  • A – amit bejelöltem, s minden új anyagot végignézek (hacsak nem derül ki közben, hogy érdektelen).

Hírdetés

Persze aztán van mozgás a 4 csoport között. Mondjuk Pottyondyt a kezdetkor betettem a B-be, aztán át a C-be, s ma már D-s.

Puzsért nagyon sokáig az A-ban tartottam, a múlt héten átsoroltam a C-be. Erre a következő anyag késztetett:

Érvelés nulla, tudás nulla, s mindez olyan hangon, mintha a Nobel-díjas magyarázna hülyegyerekeknek.

S nem az zavar, hogy a véleménye más, mint az enyém. Sőt, én elsősorban olyanokat szeretek, akikkel nem értek egyet. Magyar hírforrásaim 90+ %-a ballib és ballib-közeli független, a YouTube-on pl. keményen fideszes anyagból szinte csak Bayerék Háttérképét, az MTV Ez itt a kérdés műsorát, s Bogár bácsi csatornáját követem rendszeresen.

Viszont valamilyen minőséget elvárok. Vagy legyen az anyag értelmes vagy legalább röhejesen rossz. Ez utóbbira példa a DK TV csatorna, ahol kb. ötpercenként lehet röhögni, szinte már az ember felveti: ezek az emberek tényleg komolyan gondolják vagy csak paródizálják magukat.

Puzsér meg ma már se nem értelmes, se nem röhejesen rossz, csak szimplán rossz. Tulajdonképpen csak a FAM-mal közös számai miatt nem tettem be D-be. Fene érti mi történt ezzel az emberrel…


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »