Puzsér-MZP nemvita

Puzsér-MZP nemvita

Puzsér “vitázik” MZP-vel. MZP nem érti, Puzsér meg félreérti, ez a fő eltérés köztük.

Azt mondja Puzsér, van két rossz: az autoritárius hatalom és a globális hálók. Mindkettő problémája szerinte a demokratikus felhatalmazás hiánya: az előbbi esetben ez a jogállamiság hiánya miatt, az utóbbiban meg mert ez tisztán pénzért vett politikai hatalom.

Puzsér olyan, mint egy szovjetellenes marxista. Azt hiszi, van egy ideális nyugat, melyhez képest a valódi nyugat eltorzult. Szóval egyszerűen csak meg kell ráznia magát a nyugatnak, le kell vetnie magáról az idegen elemeket, s immár tündökleni fog ismét.

Hírdetés

A gond ezzel, hogy a háttérhatalom (mert ez az, amit Puzsér globális hálóknak nevez) léte egyáltalán nem mond ellent a nyugati ideálnak. A klasszikus liberális demokrácia éppen arról szól, akinek több a pénzteremtő képessége, az többet is ér, így méltóbb tagja a társadalomnak, azaz minden joga megvan beleszólnia a társadalmi kérdésekbe. Azaz liberális szemmel nézve – ellentétben Puzsér álláspontjával – abszolút nem antidemokratikus, hogy pl. Soros György alapítványai politizálnak.

MZP szövegéről nem írok: iszonyú buta ez az ember, képes pár mondaton belül saját magának is ellentmondani. Gyakorlatilag egy harmadosztályú ballib megmondóember szintjén gágog.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »