Puzsér kérdez

Puzsér kérdez

Volt-e idén tavasszal járvány Magyarországon?

„Amilyen váratlanul előkerült, épp olyan hirtelen tűnt el a koronavírus a közélet témái közül. Nem áll szándékomban kotnyeleskedő, izgága rémhírterjesztőnek tűnni, aki oktondi módon megzavarja a nemzet szilárd egységét, szárnyaló önbizalmát és vezetőibe vetett állhatatos hitét, de választ szeretnék kapni az alábbi kérdésekre: Volt-e idén tavasszal járvány Magyarországon?

Hírdetés

Nem reagálta-e túl a kormány a helyzetet az ország megbénításával, több százezer munkahely elveszejtésével, egészségügyi kezelések tízezreinek elhagyásával és az ezekből fakadó tragédiák kikényszerítésével? Minden intézkedés pontosan így volt jó és helyes? Mikor számíthatnak a magyarok újabb veszélyhelyzet kihirdetésére? Ha a járvány fellobban, a növekvő esetszámokhoz milyen intézkedések tartoznak majd? Az állampolgárok megismerhetik az e helyzethez tartozó protokollokat? Kik dolgozzák ki ezeket?
     
A sajtó jól vizsgázott? Az intézményes álhírgyártás gyakorlata, a kattintástőzsde kiszámíthatatlansága és a közösségi média hisztérizáló hatása képezhet-e rendszerszintű problémát a jövőben? Várom a hivatalos, a félhivatalos, vagy akár a civil válaszokat. Jó lenne, ha volna tanulsága a történteknek, és jó lenne azt megismerni. Tudomásul veszem, hogy a vírus már nem sláger, de hát mégiscsak emiatt állt le hónapokra a Föld – ha ehhez elég nagy volt a baj, valamiféle magyarázatra is teljen már!”

Puzsér Róbert: Túl a járványon?


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »