Puzsér: Én nem akarom, hogy a gyerekemnek kivágják a csiklóját

Puzsér: Én nem akarom, hogy a gyerekemnek kivágják a csiklóját

Örültünk az arab tavasznak, mert azt hittük, hogy felvilágosodás lesz. Geert Wilders mondta, hogy nem arab tavasz, hanem arab tél, és igaza lett. Ő érezte, hogy ez nem forradalom, ez nem felvilágosodás, ez nem modernizáció. Ugyanez történt a Khomeini hatalom átvételével, csak szunnita oldalon. A sah egy korrupt szemét zsarnok volt, mint Szaddam vagy mint a Kadhafi, és jött a helyére az iszlám, mint politikai ideológia. Az iszlámról másképpen kell gondolkodni a XXI. században!

Az iszlámnak mások a szabályai, azokat a fogalmakat a múltból a XX. században kell hagynunk, hogy vallási ideológia és politikai ideológia. Mi az államot és az egyházat szétválaszottuk, de az iszlám nem, és ha ezt nem fogjuk fel akkor folytatódni fog az ami eddig. Az iszlám úgy áll hozzá, hogy a menedékkérők azok muzulmán vallásúak, és mint a vallásszabadságra hivatkozva kérnek maguknak szabad vallásgyakorlatot. Aztán, amikor elérik az 1%-ot és politikai párttá tudnak szerveződni, akkor az iszlám felekezet, akik addig vallásos muzulmánok voltak hirtelen egy iszlám párttá szerveződik, amelyik elkezd küzdeni az 5%-ért, hogy bejusson a parlamentbe. Ami addig a szent könyv volt, amiből imádkoztak, az mostantól az alkotmány tervezet, ami szerint élnek, és eddig is aszerint éltek.

Nálunk volt felvilágosodás, mi szétválasztottuk az államot és az egyházat, ők nem! Ennek megfelelően, ameddig kevesen vannak, addig vallás, amikor már sokan vannak, akkor már egy politikai párt, egy mozgalom és ők az iszlám, amikor meg többségben vannak, akkor meg a Sharia.

Én nem akarom, hogy a gyerekemnek kivágják a csiklóját, ha lány lesz. Azt gondolom, hogy nem minden muzulmán helyen vágják ki, de pár helyen igen. Szudánban például igen, Szíriában nem. Ha szudániak költöznek ide, akkor kivágják, ha szíriaiak akkor is csadorba kerülne a lányom, akkor inkább átviszem Montreálba.

Hírdetés

Ezt gondolom erről, meg a szabad véleménynyilvánításról. Mert ilyen Apu nem lesz, az kurva élet. Nem a fasiszták fenyegetik momentán, ez egy régi paradigma, amiben benne ragadtak fejjel, és azt hiszik, hogy Orbán Viktor fenyegeti a szabad szólást, ami itt van. Orbán Viktor csak azt fenyegeti, hogy én bemehessek a Fábryba, de ezt ami itt zajlik, ezt az Orbán Viktor nem, azt az imámok, igen. Azt, hogy meggyőződésünknek megfelelően válasszuk ki a saját életmódunkat. Érdemes megnézni Nyugat Európát, érdemes megnézni Svédországot. Azt a Svédországot, ahol most 25%-a van a bevándorlás ellenes pártnak, ez a párt három évvel ezelőtt még egy 5%-os párt volt, és azóta rendeztek egy választást, és Stockholm polgármester már muzulmán.

Az Al-Jazeerának megkérdezték a nézőit – ugye az Al-Jazeera az az arab nyelvű CNN – hogy ki ért egyet az Iszlám Állammal, meg azzal, ahogy az Iszlám Állam működik, és 60% egyetértett, és ők az értelmiség, az arab értelmiség, akik tévét néznek meg hírcsatornákat. Ezek számok, és nem kell csodálkozni rajtuk.

Az az érdekes, hogy a globalizáció és meg az anyagi kultúrát a nyugat mindenkire tudta tenni, mindenkire. Kínára is, Indiára is még bizonyos muzulmán helyekre is, mondjuk Indonéziára. Nincs is probléma az ott élő muzulmánokkal, és egy nagyon nagy, sok száz milliós ország; de a közel-keleten van. Volt egy csomó civilizáció, ami feloldódott a Coca-Colában, és az iszlám nem oldódik, és ez most már tudomásul kell venni, hogy ez nem fog működni. Sokan erre pedig nem hajlandóak, mert a XX. században benne ragadtak fejjel.

(Elhangzott az Apu azért iszik, mert te sírsz című rendezvénysorozat 2015. 09. 08.-i alkalmán)


Forrás:nemzeti.net