Putyinnak van egy feltétele

Szorosabb lesz az együttműködés az Iszlám Állam ellen Moszkva és a nyugati hatalmak között, de Vlagyimir Putyinnak van egy feltétele. Az orosz elnök benne van ugyan, hogy szorosan együttműködjön az Iszlám Állam elleni harcoló nemzetközi koalícióval, de elfogadhatatlannak tart egy újabb, az orosz vadászbombázó lelövéséhez hasonló incidenst.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

Vlagyimir Putyin arra figyelmeztetett, hogy ha még egyszer eltalálnak egy orosz gépet, Oroszország mindenkivel befagyasztja az együttműködést.

Az orosz elnök egyúttal élesen bírálta az Egyesült Államokat az orosz vadászbombázó keddi lelövése miatt. Azt mondta, Moszkva tájékoztatta a nyugati-arab koalíciót a gép bevetésének időpontjáról és helyéről, és Washingtonnak meg kellett volna akadályoznia, hogy Törökország – a koalíció tagjaként – lelője az orosz vadászbombázót. Emiatt Oroszországnak és az Egyesült Államoknak komoly egyeztetéseket kell tartania.
Vlagyimir Putyin csütörtökön Moszkvában az Iszlám Államra mért csapások összehangolásáról, az információcsere és a katonai együttműködés erősítéséről állapodott meg Francois Hollande francia elnökkel.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »