Putyinék nem tétlenkednek a focivébé alatt: a sportőrület árnyékában dobtak be egy jókora nyugdíjkorhatár-emelést

Putyinék nem tétlenkednek a focivébé alatt: a sportőrület árnyékában dobtak be egy jókora nyugdíjkorhatár-emelést

Népszerűtlen lépésre szánta el magát az orosz kormány: június 14-én – miközben az ország népe a Szaúd-Arábia elleni 5-0-s győzelmet ünnepelte – Dmitrij Medvegyev miniszterelnök bejelentette, hogy fokozatosan emelni kívánják a nyugdíjkorhatárt. Ennek eredményeként 2028-tól a férfiak 65, a nők 2034-től 63 éves korukban mehetnek nyugdíjba. (A jelenlegi korhatár férfiaknál 60, nőknél 55 év.) Egyes vélemények szerint a döntés bejelentését korántsem véletlenül igazították a labdarúgó-világbajnokság idejére.

Hírdetés

A csecsenek megúszhatják

Közben olyan híresztelések kaptak lábra, hogy (az Oroszország részét képező) Csecsenföldön nem fogják emelni a nyugdíjkorhatárt. Ramzan Kadirov csecsen elnök ugyanis meg nem erősített hírek szerint azt mondta, Csecsenföld népe korábban tíz éven keresztül szenvedett a háború következményei miatt, a csecsen családok egy része elvesztette a kenyérkeresőjét, nagyon sokan megnyomorodtak a harcok során, és nem kevesen vannak, akik egyedül nevelik gyermekeiket. Méltánytalan lenne hát a csecsenek nyugdíjkorhatárát emelni.

Ha már lúd, legyen kövér alapon a nyugdíjkorhatár-emeléssel egyidejűleg egy másik keserű pirulát is lenyomtak az oroszok torkán: 20%-ra emelték ugyanis az általános forgalmi adót.

P. O.Pravda és BBC nyomán


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »