Putyinék elérték a gödör alját

Az élesedő krími helyzet már nem a szakadárok és Kijev, hanem Oroszország és Ukrajna nyílt konfliktusa, ami egyben élesebb lenne, mint az eddigi szembenállás – mondta el Magyarország élőben című műsorunkban az MTA Világgazdasági Intézetének munkatársa.

Deák András hozzátette: Oroszországban rövidesen parlamenti választások lesznek, Putyin célja pedig, hogy a kampány ne a rossz gazdasági helyzetről szóljon. A szakértő kiemelte: Oroszország tartalékai a végét járják, Putyin elnök rövidesen megszorításokra kényszerül, és ez nem fogja jól érinteni a lakosságot.

Hírdetés

„Az orosz gazdaság önmagában elérte a gödör alját, azt látjuk, hogy vége a recessziónak, lassan stagnálás közeli állapotba kerül. A probléma az, hogy nem is nagyon kászálódik ki a gödörből. Jelen helyzetben a költségvetési tartalékait égeti el, amelyeket a magas olajár idején félretett. Azt lehet várni, hogy 2016 végétől, 2017 elejétől valamiféle költségvetési restrikciós politikát kell alkalmazni” – emelte ki az MTA Világgazdasági Intézetének munkatársa.

Tekintse meg a Deák Andrással készült teljes beszélgetést:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »