Putyin visszahozná a hidegháborús időket

Putyin visszahozná a hidegháborús időket

Michail Kaszjanov, volt orosz miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin a KGB-ből hozta magával azokat a praktikákat, amelyekkel megpróbálja szétverni az Európai Uniót. Szerinte az orosz elnök ha tehetné, visszahozná a hidegháborút.

 

Kaszjanov pozitívan nyilatkozott az EU fellépéséről Oroszországgal szemben. Azt mondta, hogy „Az Eu Oroszországgal szembeni magatartása ma megfelelő. Elsősorban az ukrán válsággal kapcsolatban. Brüsszel közös külügyi és biztonságpolitikát mutat, aminek hiánya miatt két évvel ezelőtt még kritizálták”, mondta Gazeta Wyborca nevű lengyel napilapnak.

 

Kaszjanov szerint ha Putyin folytatni fogja jelenlegi politikáját, „az egész világ ellen kell harcolnia”. „Az emberek még türelmesek, de majd kiderül, meddig. A jelenlegi rendszernek sikerült megteremtenie a félelem légkörét.”, mondta az orosz ex-kormányfő.

Hírdetés

 

Szerinte Putyin sosem volt liberális, bár részben támogatta saját pártja jobbközép szárnyát. „Aztán 2004-ben vagy 2005-ben drámaian megváltozott a helyzet. Visszatért a KGB-s eszközökhöz, és ennek megfelelően kezdte el szemlélni a világot, és így is politizált. Sok dolgot vissza akar hozni a hidegháborús időkből. Úgy gondolom, soha többé nem választhatunk Oroszországban olyan elnököt vagy minisztert, akinek titkosszolgálati múltja van.”, magyarázta Kaszjanov.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: businessinsider.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »