Putyin változtatott a terveken: A katonáknak parancsot kaptak, hogy szeptember közepéig vegyék be Donbászt

Putyin változtatott a terveken: A katonáknak parancsot kaptak, hogy szeptember közepéig vegyék be Donbászt

Vlagyimir Putyin orosz elnök utasította az orosz csapatokat, hogy vegyék be Donbász fennmaradó részét. A katonák a tervek szerint szeptember 15-ig érik el a kelet-ukrajnai Donyeck régió közigazgatási határait, állítja az Ukrainska pravda napilap az ukrán vezérkar fő operatív adminisztrációjának vezetőjére, Olekszij Hromovra hivatkozva.

„Az oroszok továbbra is tartják a Harkov, Luhanszk, Donyeck, Zaporozsje, Herson és Mikolajiv régiók megszállt területeit, és igyekeznek kedvező feltételeket teremteni az offenzíva folytatásához” – jelentette ki csütörtökön Hromov dandártábornok, aki szerint az orosz megszálló erők ismét változtatnak a terveiken, hogy összhangban legyenek Putyin parancsával, és a csapatok szeptember 15-ig elérjék a donyecki régió közigazgatási határait” – mondta Hromov a tvnoviny. sk portál szerint.

Az oroszok nem várt veszteségeket szenvedtek

Hírdetés

Hromov szerint az orosz hadsereg újonnan létrehozott harmadik hadtestét kívánják felhasználni az offenzíva folytatására a térségben. „A kapott információk szerint a jelentős veszteségek miatt az orosz fegyveres erők főparancsnoksága úgy döntött, hogy feloszlatja a 31-es légi rohamdandár gárdát és a 22-es különleges célú önálló dandárt” – jelentette ki Hromov. Elmondása szerint az ezeknél a dandároknál bekövetkezett veszteségek miatt az eredeti állománynak csak kevesebb mint 20 százaléka maradt meg.

Putyin új okot jelentett be

Putyin csütörtöki kalinyingrádi látogatásán kijelentette, hogy Oroszország célja Ukrajnában az oroszellenes enklávé felszámolása. „Oroszellenes enklávé kezdett kialakulni a mai Ukrajna területén, ami veszélyezteti hazánkat” – jelentette ki a Kreml vezetője. „Természetesen (az orosz katonák küldetése) Oroszország védelme is” – tette hozzá Putyin.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »