Putyin szerint gusztustalan látvány lett volna, ha levetkőznek a rajta gúnyolódó G7-vezetők

Putyin szerint gusztustalan látvány lett volna, ha levetkőznek a rajta gúnyolódó G7-vezetők

Az orosz elnök a G7-es gúnyolódásra reagált, mondván: 

Nem tudom, hogyan akartak levetkőzni, derékig vagy a derék alatt, de szerintem undorító látvány lenne.

Hozzátette azt is, hogy egyetért a néhai orosz költő, Alekszandr Puskin szavaival, aki az elnök szabad idézése szerint azt mondta, egy emberben mindent harmonikusan kell fejleszteni, a lelket és a testet is.

Amúgy minden a terv szerint halad, méghozzá nyugodt ütemben

Az Ukrajnában végrehajtott „különleges hadművelet” a terv szerint halad – nyilatkozta a TASZSZ hírügynökségnek Vlagyimir Putyin. A Az orosz elnök még azelőtt adott interjút, hogy visszaindult volna a háború óta első külföldi útjáról.

Putyin leszögezte: a hadművelet célja a Donbász elfoglalása, az ott élők megvédése, és „olyan viszonyok megteremtése, amelyek garantálják Oroszország biztonságát”. Ezután azt is hozzátette, hogy az akció a terveknek megfelelően alakul.

Hírdetés

„A munka nyugodt, ritmikus ütemben folyik. A katonák előrenyomulnak és közelednek azokhoz a végpontokhoz, amelyeket a hadműveletnek ebben a fázisában el kell érniük. Minden a terv szerint halad” – fogalmazott az orosz elnök.

Putyint arról is megkérdezték, hogy mi a „különleges hadműveletek” lezárásának végső dátuma. „Nincs szükség arra, hogy dátumokról beszéljünk. Én ezt sosem teszem, mert az élet és a valóság nem így működik. Ezeket a dolgokat nem lehet dátumok közé szorítani” – válaszolta az elnök.

Hozzátette: sok minden múlik azon, hogy mennyire intenzívek a harcok, és hogy mekkora veszteségeket szenved az orosz hadsereg.
„Mindenekfelett arra is figyelnünk kell, hogy megvédjük a katonánk életét” – mondta.

Putyin egy másik orosz hírügynökségnek, a RIA Novosztyinak is nyilatkozott. Elmondta: a hadművelet célja nem változott, a taktikák, amelyeket az orosz hadsereg alkalmaz, azok viszont igen.

„Azok a taktikák, amelyeket a Védelmi Minisztérium javasol, hogy hova mozgassuk a katonákat, milyen objektumokra csapjunk le” – mondta Putyin. Az is kiderült, hogy nem ő vezeti konkrétan a hadműveleteket.

„Habár én vagyok a főparancsnok, nem végeztem el a vezérkari akadémiai képzést. Ezért megbízom azokban, akik ehhez értenek. Ők pedig úgy cselekszenek, ahogy azt megfelelőnek látják a végső céljaink érdekében” – mondta.

(Telex – Mandiner nyomán)

Korábban írtuk: Ezek az alakok akarják megmutatni, hogy keményebbek Putyinnál – még az ukrán győzelemnél is nehezebb lesz


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »