Putyin sajnálja, hogy nem lehetett ott Vona évértékelőn

Putyin sajnálja, hogy nem lehetett ott Vona évértékelőn

Az Index.hu csütörtöki vezércikkben foglalkozik a Jobbik keleti nyitásával, azon belül is főleg Vona Gábor évértékelőjének diplomáciai meghívottjaival, ami ugyan – az ilyenkor bevett gyakorlat szerint – bizalmas irat, de ez természetesen nem aggasztott senkit odaát.

Így tehát a portál hosszasan foglalkozik az évértékelőre meghívott diplomatavendégekkel, meghívottakkal, gazdasági és diplomáciai képviselőkkel.

„Szíve szerint Putyin is ott lett volna”

Hírdetés

„Magyarország kezdőlapja” a Jobbik sajtóosztálya alapján azt írja: nemcsak magas rangú diplomatákat, hanem az orosz elnököt, Vlagyimir Putyint is meghívták. Putyin azt mondta, hogy más elfoglaltságai miatt nem tud részt venni, de február 17-én Magyarországon lesz, ezért ha akkor tartanák Vona évértékelőjét, szívesen elmenne. A Jobbik szerint erre már sajnos nem volt lehetőség, mert már korábban lefoglalták a rendezvény helyszínét.”

Természetesen mi is megkerestük az orosz elnök sajtóosztályát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy Vlagyimir Putyin nagyon sajnálja, hogy nem tudott részt venni Vona Gábor évértékelőjén, de talán majd jövőre ügyesebben szervezi meg a protokollosztály a programját, addig is levonja a megfelelő személyi konzekvenciákat.

Az Index emellett azt is írja: az orosz elnök mellett Alekszej Millert, a Gazprom vezetőjét is meghívták, de ő aznap este munkavacsorán vett részt Michel Platinivel, az UEFA elnökével. Miller azt közölte a Jobbikkal, hogy találkozóját szívesen átteszi Budapestre, amennyiben Platini is elmegy vele Vona évértékelőjére. Ez a portál szerint meghiúsult, hiszen időközben „elfogytak a székek”.

Szó ne érje a ház elejét mi is kerestük Millert, erősítse, vagy cáfolja meg az Index értesülését, aki titkárán keresztül csak annyit üzent, „már úgy volt, hogy átugrunk Budapestre, de Michellel (Michel Platini – a szerk) úgy döntöttünk, már nem érnénk oda a pártelnök beszédének elejére, megzavarni beszéd közben valakit pedig mégsem illik, ráadásul már azt az 1973-es Chateau Montelena Chardonnay is kinyitottuk”.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »