Putyin: Oroszország továbbra is támogatni fogja Szíriát

Putyin: Oroszország továbbra is támogatni fogja Szíriát

Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett, hogy továbbra is ugyan azzal a lendülettel támogatják a szíriai kormányt és a nemzetet, miközben folytatódnak a harcok Damaszkusz és a takfiri ISIS terroristák között.- közölte a persianews.

“A politikánk Szíria és annak vezetésének, valamint a szíriai nép támogatása kapcsán változatlan marad” -jelentette ki Putyin hétfőn egy a szíriai külügyminiszterrel, Walid al-Muallem-al tartott találkozó során Moszkvában.

Putyin hozzátette, biztos abban, hogy a “szíriai nép fog nyerni végül”, megjegyezve, hogy “a siker elérését mindig nehezítik a problémák és a katonai balesetek.” Az orosz elnök kiemelte továbbá, a jelenlegi válság Szíriában a ” a nemzetközi terrorizmus erőinek agressziójából” ered.

Szintén hétfőn a szíriai külügyminiszter találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval is, és megvitatta vele az arab országban lévő legújabb fejleményeket.

Az egyeztetés során Lavrov megerősítette, hogy Moszkva továbbra is támogatja Szíriát a terrorizmus elleni küzdelemben, hozzátéve, hogy Oroszország Szíria rendelkezésre bocsátott “minden lehetséges segítséget, hogy növelni tudja ellenállását a gonosszal szemben”, és ezt a segítségnyújtást folytatni fogják.

Muallem az egyeztetésen ostorozta az Egyesült Államokat, amiért az nyíltan támogatja a szíriai kormány ellen harcoló terroristákat, mondván, Washington egy milliárd dollárt különített el arra, hogy támogassa a terroristák működését Szíriában.

Hírdetés

“Az amerikaiak nem titkoltan támogatják a terroristákat,” mondta, hozzátéve, hogy Damaszkusznak szembe kell néznie a “kettős mércével” az USA esetében, hiszen egyrészről politikai megoldást követel, ugyanakkor pénzügyileg támogatja a terroristákat.

Muallem kiemelte, hogy nemrégiben 2100 harcost, a legkifinomultabb fegyverekkel felfegyverkezve telepítettek Szíria déli részére, hozzátéve, hogy az említett fegyveresek támogatást nyújtanak az terroristáknak, ezáltal hátráltatják Szíria erőfeszítéseit, amelyek célja az egyezség elérése.

A terroristáknak, akik 2011. év márciusa óta forgatják fel Szíriát, logisztikailag és anyagilag is támogatást nyújtanak a nyugati hatalmak és egyes regionális szövetségeseik – különösen Katar, Szaúd-Arábia és Törökország.

ENSZ jelentések szerint a Szíriában kitört válság következtében eddig több mint 220.000 ember – köztük csaknem 11.500 gyermek – vesztette életét.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »