Putyin orosz elnöknek igaza van!

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek teljesen igazan, amikor civilizálatlannak tarja az európai energiaszabályozást!

A reális zöldek teszik hozzá az orosz elnök véleményéhez az Európai Unió energiaszektorra vonatkozó direktívái szakmai melléfogás, teljesen hasonló a migráns javaslatával.

A rendszerterhelés értéke:7148 MW volt. (Süli János)

https://index.hu/gazdasag/2019/12/08/uj_rendszerterhelesi_csucs_szuletett_magyarorszagon/

A 19. században Faraday és Maxwell dolgozott azon, hogy a falból vehessük az áramot és a rádióból hallgassuk a zenét.

Faradayét megkérdezték mire használhatók dróthálóval körülvett tekercsei és szerkentyűi.

Faraday habozás nélkül rávágta: „Pillanatnyilag nem tudom, ám egy napon majd adót lehet kivetni rájuk.”

A 18. században Adam Smith megjelenteti „ A nemzetek gazdaságtana” című művét, melyben a piac legendás láthatatlan kezét dicséri, ami mindent a legjobban irányít.

Hírdetés

A rendszerváltás után nálunk a kéz láthatóvá vált, sőt helyzetbe kerültek a kézmosók és napjainkban is ott vannak.

A villamosenergia iparból, 2000, 2001, 2002-ben, 158.1 Mrd Ft osztalék áramlott ki az országból, a Magyar Energiahivatal elnöke Kadérják Péter.

Az első Orbán kormány országlása idején Kaderják Péter az Energiahivatal elnöke. Főtanácsadója Varró László, közgazdász.

Működésük során a Horn kormány idején engedélyezett 8% profit helyett az energetika területéről a multik 20% extraprofitot pumpáltak ki az országból.

A negyedik Orbán kormány energetikáért és klímaügyekért felelős államtitkára Kaderják Péter, Varró László, az Energia Ügynökség és Spencer Dole, DEP vezető közgazdásza.

Kaderják Péter a Corvinuson butította a hallgatókat, ellenezte Paks bővítését, az orosz – magyar együttműködést, a rezsicsökkentést.

Dr. Palkovics László miniszterjelölt mondta a Gazdasági bizottság előtti meghallgatásán:

„Az energiaügyekért és a klímapolitikáért felelős államtitkárnak pedig Kaderják Pétert kértem föl, szerintem őt az ittlévők egy része biztosan ismeri (!), ő Magyarország, azt gondolom, egyik legkiválóbb energiapolitikusa. (!?) Ő két dolgot fog irányítani, az egyik az energiaügy, a másik pedig a klímapolitika.

Villanyt venni és villanyt eladni nem igényel különleges képességet.
Az energetika olyan területet, ahol egyedül a piaci mechanizmusok nem oldják meg a felmerülő problémákat. A villany nem piaci termék, mert semmilyen más energiahordozóval nem helyettesíthető. A búza piaci termék, mert ha nem terem elegendő búza, rozsból is lehet kenyeret sütni. Az információs társadalomban a villany olyan, mint a tiszta levegő, fogyasztásából senki sem zárható ki, ennek szolgálatában áll a rezsicsökkentés, ezért támogatják a reális zöldek a Kormány rezsicsökkentés politikáját.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »