Putyin: Nem támadunk meg egyetlen NATO-tagállamot sem

Putyin: Nem támadunk meg egyetlen NATO-tagállamot sem

Nyitókép: SITA

Ezzel együtt azt mondta, hogy az Ukrajnának ígért F-16-os vadászgépek akkor is célpontok az orosz haderő számára, ha azokat egy harmadik országból indítják a frontra.

A hatvan darab F-16-os hónapokig tartó egyeztetés után áprilisban érkezik Ukrajnába, a gépeket pedig Belgium, Dánia, Norvégia és Hollandia adományozta a két éve háborúban álló országnak. Az említett országok megígérték, hogy segítik az ukrán pilóták kiképzését az F-16-osok használatára.

Hírdetés

Hova lett a nukleáris fenyegetés?

Vlagyimir Putyin szavai meglepően hatnak, eddig ugyanis nem volt rest nukleáris támadással fenyegetni a Nyugatot. Oroszország legutóbb akkor húzta elő az atomkártyát, amikor Emanuel Macron francia elnök felvetette, hogy nyugati csapatokat kéne küldeni az ukrán frontra. A felvetést komoly vita követte Európában, és kevés támogatóra talált.

Az orosz hírszerzés egyik vezetője, Szergej Nariszkin március közepén azt mondta, hogy információi szerint kétezer francia katona készül az ukrán frontra, az értesülést pedig azzal kommentálta, hogy „kardunk minden franciára vár, aki valaha is belép az orosz világ területére”. A kémfőnök meg nem erősített állításai ugyanazon a napon érkeztek, amikor Pierre Schill tábornok, a francia szárazföldi erők vezérkari főnöke azt üzente, hogy a francia hadsereg készen áll a legkeményebb harcokra.


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »