Putyin "nem szeret majomkodni", ezért bemondásra kellene elhinni, hogy beoltatta magát

Putyin "nem szeret majomkodni", ezért bemondásra kellene elhinni, hogy beoltatta magát

Vlagyimir Putyin elnöknek nem tetszik a kamera előtti oltakozás (ahogy ő fogalmazott: "nem kíván kamerák előtt majomkodni" – a szerk.), ezért nem lesz nyilvános, amikor megkapja a Covid-19 elleni vakcinát, amelynek megtörténtét adott szóra kell majd elhinni – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak kedden Moszkvában.

A szóvivő megerősítette, hogy az elnöki hivatal nem szándékozik nyilvánosságra hozni, hogy Putyin melyik orosz védőoltást kapja meg.

Az elnök hétfőn közölte, hogy kedden beoltatja magát. "Mindhárom vakcina abszolút megbízható" – hangoztatta.

Hírdetés

Oroszországban eddig a Szputnyik V, az EpiVacCorona és a CoviVac vakcinát jegyezték be. A lakosság átoltását alapvetően a legnagyobb mennyiségben rendelkezésre álló Szputnyik V-vel végzik, de használják az EpiVacCoronát is. A felső vezetés tagjainak beoltásához mindkét szert alkalmazták.

"Önöknek az adott szónak kell majd hinniük. Úgy lesz, ahogy az orvos szükségesnek véli. Ez (a beoltás) nem egy bonyolult eljárás, és a munkarend figyelembe vételével úgy fogják elvégezni, hogy az elnök munkaidejét a legkevésbé befolyásolják" -nyilatkozott a szóvivő.

Peszkov úgy vélekedett, hogy Putyin így is sokat tesz "a vakcinák propagálásáért", ezért nem kamerák előtt fogja megkapni az injekciót.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »