Putyin: Megmondtam Donaldnak, ha azt akarod, adunk el Neked hiperszonikus fegyvereket

Putyin: Megmondtam Donaldnak, ha azt akarod, adunk el Neked  hiperszonikus fegyvereket

Moszkva felajánlotta Washingtonnak az lehetőséget, hogy orosz hiperszonikus fegyvereket vásároljon ahelyett, hogy kifejlesztené – fejtette ki Vlagyimir Putyin. Az USA azonban analógok létrehozására törekszik.

A férfias közleményt Oroszország elnöke csütörtökön tette közzé, miközben a Vlagyivosztokban megrendezett Keleti Gazdasági Fórumon beszélt.

„Megmondtam Donaldnak [Trumpnak]: Ha azt akarod, adunk el Neked hiperszonikus fegyvereket, és mindent egyensúlyba hozunk ”- mondta Putyin, amikor azt kérdezték, hogy az új orosz fegyverek hogyan illeszkedhetnek a meglévő fegyverzet-ellenőrzési megállapodásokba.

Hírdetés

Nem világos, hogy az Egyesült Államok elnöke megfontolta-e az ajánlatot, mivel Washington saját hiperszonikus fegyvereket akar létrehozni.

– Nos, talán meg is fogják. De miért költene pénzt, ha már mi elköltöttük és kaphatnának valamit cserébe anélkül, hogy megrontanánk a saját biztonságunkat az egyensúly megteremtése érdekében? ” -tette hozzá Putyin.

Nem volt azonnal egyértelmű, hogy Oroszország elnöke komolyan veszi-e az ajánlatát, vagy ha ez egy nagyon magas színvonalú fricska példája volt, mivel Moszkva – csakúgy, mint bárki más – mindig is vonakodott a legújabb fegyverek külföldön történő eladásáról, vagy legalábbis speciális export verziókat hoztak létre. A hiperszonikus rakéták nagyon nagy sebességet érhetnek el, ami megnehezíti – ha nem is lehetetlen – megszakítását a meglévő rendszerekkel, amelyek célja a lassabb ellenfelek ellen lépni.

Oroszország elnöke 2018 márciusában egy csomó új fegyvert, köztük hiperszonikus rakétákat, lézereket, hajózási rakétákat és víz alatti drónokat mutatott be. Más rendszereket, nevezetesen a Peresvet „harci lézerkomplexumot” rejtély borítja, és pontos célja és képességei továbbra sem ismertek, írja a TASS.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »