Putyin megint atomcsapással fenyeget: készültségbe helyezte Oroszország nukleáris elrettentő erejét

Putyin megint atomcsapással fenyeget: készültségbe helyezte Oroszország nukleáris elrettentő erejét

Vlagyimir Putyin orosz elnök elrendelte az orosz nukleáris erők készültségét – írja az AP. A fokozott készültség szerinte az ukrajnai helyzet miatt indokolt, valamint a NATO agresszív kijelentései miatt is.

Putyin utalt arra, hogy nemcsak gazdasági szankciókat hoznak országa ellen, hanem a britek például támogatják állampolgáraikat, ha az ukrán légióhoz akarnak csatlakozni, németország pedig 100 milliárd euróval növelte harcászati kiadásait. Az elnök ezért utasította az orosz védelmi minisztert és a hadsereg vezérkari főnökét, hogy helyezzék a nukleáris elrettentő erőket a különleges harci szolgálati rendszerbe.

Hírdetés

"A vezető NATO-országok vezető tisztségviselői a hazánknak címzett agresszív kijelentéseket is megengednek maguknak, ezért megparancsolom a védelmi miniszternek és a vezérkar főnöknek, hogy az orosz hadsereg elrettentő erőit helyezzék át különleges szolgálati módba" – mondta az orosz elnök a Kremlben a Szergej Sojgu védelmi miniszterrel és Valerij Geraszimovval, az orosz fegyveres erők vezérkari főnökével folytatott megbeszélésén.

(AP – MTI – Telex nyomán)

Korábban írtuk: Putyin soha nem látott következményeket ígért a konfliktusba beavatkozóknak


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »