Putyin lehet a világ leggazdagabb embere

Putyin lehet a világ leggazdagabb embere

Papíron Vlagyimir Putyin szerény vagyonnal rendelkezik, de valójában lehet, hogy ő a világ leggazdagabb embere – írja honlapján a CNN. A téma annak kapcsán merült fel ismét, hogy a brit kettős ügynök elleni gyilkossági kísérlet miatt a brit parlament külügyi bizottságának vezetője kijelentette, hogy az orosz elnök legalább 300 milliárd dollárnak megfelelő rubelt lopott el az orosz néptől. Korábban egy Oroszországból kitiltott amerikai nagybefektető szerint Putyin 200 milliárd dollár felett rendelkezhet, ami kétszerese a világ jelenlegi leggazdagabb embere, Jeff Bezos vagyonának.

Hírdetés

Orosz fiatalokat kérdezett a BBC tudósítója arról, hogy kire szavaznak majd a vasárnapi elnökválasztáson. A válaszadók egy része inkább el sem megy szavazni, mert szerintük senki másnak nincs esélye Vlagyimir Putyinon kívül. Azok a megszólaló fiatalok, akik részt vesznek a voksoláson, vagy azért szavaznak Putyinra, mert nincs kihívója, vagy azért, mert – mint fogalmaztak – Oroszország államformája mindig is a monarchia volt.

Az AFP francia hírügynökség szerint a több mint 18 éve hatalmon lévő Vlagyimir Putyin orosz elnök azon dolgozik, hogy visszavezesse Oroszországot a nemzetközi élet fősodrába, még ha ennek ára is van: a hidegháború vége óta még sohasem volt ennyi elmérgesedett konfliktus a nyugatiakkal.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »