Putyin köszöntötte a szurkolókat a vb megnyitóján

Putyin köszöntötte a szurkolókat a vb megnyitóján

Robbie Williams és Aida Garifullina orosz operaénekesnő és Ronaldo főszereplésével látványos zenés-táncos műsorral kezdődött meg az oroszországi labdarúgó-világbajnokság.

Az Oroszország – Szaúd-Arábia nyitómérkőzés előtt szűk másfél órával a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok Iker Casillas az orosz szupermodell Natalja Vogyjanova társaságában a játéktérre hozta (egy erre a célra tervezett Louis Vuitton bőröndben) a FIFA Világkupát, hogy megmutassa a gyülekező közönségnek, milyen trófea elnyeréséért küzdenek majd a csapatok több mint egy hónapon keresztül.

A képre kattintva galéria nyílik!

Ezt követte a csapatok bemelegítése, majd mintegy fél órával a kezdőrúgást megelőzően megkezdődött a showműsor. Először Csajkovszkij zenéje hangzott fel videobejátszásban Jurij Basmet hegedű- és Danyiil Trifonov zongoraművész előadásában egy a Moszkva folyóra épített színpadról, aztán a kétszeres aranylabdás, a nemzetközi szövetségnél háromszor a világ legjobbjának választott Ronaldo és Robbie Williams futballozott gyerekekkel. A folytatásban a brit előadó énekelt táncosok és freestyle-futballisták gyűrűjében, őt pedig Alekszandr Boldacsev hárfaművész váltotta a színpadon.

Pár pillanattal később az orosz mitológiából ismert tűzmadár hozta a küzdőtérre a 30 éves tatár származású szopránénekes Garifullinát, aki egy újabb Williams-szám után elénekelte vele az Angyalok című dalt. A színpadon a 32 táncos pár a világbajnokságon részt vevő csapatokat jelenítette meg.

Hírdetés

Hamarosan a pályára került a vb hivatalos labdája az adidas Telstar 18, és a program főszereplői, a világbajnokság kabalafigurájával, a Zabivaka nevű szürkefarkassal együtt elvégezték a szimbolikus kezdőrúgást. A zenés műsor Robbie Williams újabb előadásával zárult.

A folytatásban már a hivatalos nemzetközi mérkőzések előtt szokásos ceremónia után a tribünről köszöntötte a szurkolókat Vlagyimir Putyin orosz elnök,

aki azt emelte ki, hogy a labdarúgás több milliárd embert egy csapatba kovácsol, és abban nem számítanak a különbségek.

Ezt követően Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke szólalt fel, melyben kijelentette, a következő hónapban a futball meghódítja Oroszországot, Oroszországból pedig a világot.

 


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »