Putyin, Erdogan, két jó barát, meccsre is együtt mennek

Vlagyimir Putyin orosz elnök augusztus 31-én Antalyába utazik, hogy ott a török-orosz barátságos labdarúgó mérkőzés alkalmából találkozzon Recep Tayyip Erdogan török államfővel – közölték az elmúlt napokban török sajtóforrások.

Hivatalosan nem erősítették meg az orosz média által is felkapott értesülést. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Ankarában kijelentette, hogy személyes véleménye szerint Putyin lehetséges jelenléte a mérkőzésen "pozitív esemény lesz, amely nagyban hozzájárul Törökország és Oroszország kapcsolatainak Normalizálásához".

Leszögezte ugyanakkor, hogy Putyinnak a meccsen való jelenlétéről "jelen pillanatban semmilyen döntés nem született". Mint mondta, a török külügyminisztérium kedden felhívta az ankarai orosz nagykövetséget, de annak részéről nem hangzott el igény a mérkőzéssel kapcsolatban.

Július végén Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságírók előtt nem zárta ki, hogy Putyin ellátogasson a török-orosz barátságos mérkőzésre, de, mint mondta, ez az esemény akkor nem szerepelt az orosz vezető hivatalos tervei között.

(MTI)

Korábban írtuk:

Putyin már "baráti" Törökországról beszél

Erdogan "drága barátja" feloldja a szankciókat, és a korábbinál is szorosabbra fonják a kapcsolatokat


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »