Putyin-ellenes plakátokkal vette be a metrót a PM

Putyin-ellenes plakátokkal vette be a metrót a PM

Gerillaplakátakciót hajtott végre a Párbeszéd Magyarországért az orosz elnök, Vlagyimir Putyin látogatása előtt. A metrókban található különféle plakáthelyeket úgy alakították át, hogy azokon egy csókolózó Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor látható, azzal a szöveggel:

„Atom: para, Putyin haza!”

Hírdetés

A párt közleményében azt írja: a Párbeszéd környezetbarát plakátjaival az orosz hitelekből finanszírozott és orosz technológiával épülő Paks2 beruházás ellen kíván tiltakozni. Az ellenzéki párt úgy véli, hogy az Orbán–Putyin paktumból Magyarországnak csak kára származik; a több ezer milliárd forintos beruházás miatt keletkező adósságot még unokáink is fizetni fogják – tették hozzá.

  Fotó: Párbeszéd Magyarországért / Facebook  

A kommünikében emlékeztetnek arra, hogy Jávor Benedek, a párt európai parlamenti képviselője neves nemzetközi szakemberekkel együtt kidolgozta az ún. Zöld Magyarország Energia útitervet, amelyben tételesen le van vezetve, hogy lehetne megoldani Magyarország energiaellátását atomenergia nélkül, elsősorban megújuló energiaforrásokra támaszkodva.

Azt is írták, hogy az Orbán-kormány hazudik, amikor azt állítja, hogy az atomenergia olcsó, hiszen független szakemberek szerint, mire megépülnének az újabb paksi blokkok, az atomenergia már árát tekintve sem lenne versenyképes. Hozzátették: ezt csak palástolni lehet a hatalmas állami támogatásokkal. De végül ez is azt jelenti, hogy az emberek sokkal többet fognak fizetni az energiáért – hangsúlyozta a Párbeszéd.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »