Putyin élesen bírálta Erdogan Szíriával kapcsolatos politikáját

Putyin élesen bírálta Erdogan Szíriával kapcsolatos politikáját

Vlagyimir Putyin orosz elnök figyelmeztette Törökországot, hogy az Orosz Föderáció azonnal el fogja vágni a diplomáciai kapcsolatot, hacsak Recep Tayyip Erdoğan török ​​elnök le nem állítja az ISIL takfiri lázadók támogatását Szíriában.

 Az orosz elnök megtörte az elfogadott diplomáciai protokollt és személyesen idézte be Ümit Yardim törökországi ​​moszkvai nagykövetet, hogy figyelmeztesse, az Orosz Föderáció azonnal el fogja vágni a diplomáciai kapcsolatot, hacsak a török ​​elnök nem állítja le az ISIL takfiri lázadók támogatását Szíriában, ahol Oroszország a Földközi-tengeren lévő legtávolabbi haditengerészeti bázisát tartja fent.

A AWDnews honlapján idézte a Moscow Times jelentését, mely szerint az orosz elnök állítólag hosszan és súlyosan bírálta a török ​​külpolitikát és Törökország rosszindulatú szerepét Szíriában, Irakban és Jemenben, ami a szaúdi hátterű al-Kaida terroristák támogatásával párosul, és mely utóbbi csak fokozta az orosz elnök heves vitáját a török nagykövettel.

Szintén a republikánus hírportál szerint kiszivárgott információk alapján, amelyeket a Moscow Times közölt Putyin és a török ​​nagykövet találkozója kapcsán, az elmarasztaló találkozó kölcsönös és intenzív nehezteléssel volt átitatva. Yardim elutasította az összes orosz vádat, és Oroszországot hibáztatta a Szíriában lévő keserű és elhúzódó polgárháborúért.

Hírdetés

“… akkor mond el a diktátor elnöködnek, hogy mehet a pokolba az ő ISIL terroristáival együtt, nem fogok Szíriával csinálni semmit, csak egy “Nagy Sztálingrádot”, -Erdogan és szaúdi szövetségesei nem különbek, mint Adolf Hitler”, válaszolta Vlagyimir Putyin a két órás zárt ajtós találkozón a török nagykövetnek.

“Az elnököd képmutatóan támogatja a demokráciát és leveri a katonai puccsot Egyiptomban”,- jelentette ki Putyin, hozzátéve, “És egyszerre elnézi az összes terrorista tevékenységet, akiknek célja, hogy megdöntsék a szíriai elnököt.”

Az orosz elnök azzal folytatta, hogy országa nem fogja a szíriai törvényes kormányt magára hagyni és a szövetségeseivel együtt fog működni, nevezetesen Iránnal és Kínával annak érdekében, hogy politikai megoldást találjanak a Szíriában lévő végeláthatatlan polgárháború lezárásához, amely a 23 milliós arab nemzetet egy teljes etnikai és vallásos anarchiába süllyesztette.

Orientalista.hu – (irna, persianews)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »