Putyin beteg, lemondta az összes programját

Vlagyimir Putyin betegség miatt lemondta az összes hivatalos útját és programját a következő hetekre – írja az Independent. Mindez nem lenne akkora nagy hír, ha Putyin nem pont az életerejére és fittségére építette volna az imázsát azóta, hogy átvette a hatalmat a beteges és alkoholista Borisz Jelcintől.

Az orosz elnöknek hétfőn Szocsiba kellett volna utaznia, kedden a Kremlben lett volna jelenése, a jövő héten pedig az orosz távol-keletre utazott volna a hivatalos tervek szerint, ezeket a programokat viszont mind törölték. Putyin a lap cikke szerint már az utolsó nyilvános megjelenésekor is betegesen nézett ki, folyton köhögött, és a hangján is érződött, hogy nincs minden rendben.

Hírdetés

Az elnök szóvivője szerint egyszerű megfázásról van szó, ami szerinte érthető is, hiszen Oroszországban mostanában elég hideg van. Korábban viszont azt mondta, hogy a Szaratovszkije Avialinyii orosz légitársaság gépének vasárnapi katasztrófája miatt mondták le az elnök programjait. Ez a változtatás viszont csak fűti a Moszkvában terjedő pletykákat, hogy az elnök egészsége már nem a régi, és újra téma lett, hogy vajon meddig bírja még ellátni az elnöki pozíciót.

Putyin eddig egyszer mondott le programokat betegség miatt, még 2012-ben, amikor lemondta külföldi útjait és eltűnt a nyilvánosságból egy időre, szóvivője szerint egy sportsérülés miatt, bár ezt kevesen hitték el.

(Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »