Putyin azt állítja, nincs ellenére Ukrajna EU-s tagsága

Putyin azt állítja, nincs ellenére Ukrajna EU-s tagsága

A CNN amerikai balliberális hírtelevízió közlése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök szentpétervári beszéde után a gazdasági fórum pódiumbeszélgetésén is részt vett, ahol Ukrajna uniós csatlakozásáról is beszélt. Méghozzá pozitívan.

“Az EU a NATO-val ellentétben nem katonai-politikai tömb, ezért mi mindig azt mondtuk és azt mondom most is, hogy a következetes álláspontunk érthető: nincs kifogásunk ellene”

fogalmazott az orosz elnök.

Hírdetés

“Bármely szuverén ország saját döntése, hogy csatlakozik-e vagy sem egy gazdasági társuláshoz, és az illető gazdasági társuláson múlik, hogy tagjai közé fogadja-e a jelölt országot. Amennyiben az EU és az EU tagállamai ezt tartják célszerűnek, az az ő dolguk. Ahogy az is, hogy ez a tagság Ukrajna javára, vagy kárára válik”

mondta. Hozzátette:

“Az ukrán gazdaság szerkeze olyan, hogy nagyon nagy támogatásokat igényel. És ha nem védi meg a belső piacot, akkor Ukrajna szerintem félgyarmattá válik. A folyó kiadásokra igen jelentős támogatásokat fog kapni, de aligha valószínű, hogy ezeket az elveszett repülőgépipar, a hajógyártás vagy elektronikai ipar helyreállítására használják majd fel”

CNN.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »