Putyin: az amerikaiak mindenféle kiszivároghatják az átadott katonai információkat

Putyin: az amerikaiak mindenféle kiszivároghatják az átadott katonai információkat

Vlagyimir Putyin orosz és Francois Hollande francia elnök Moszkvában találkozott csütörtökön, hogy megvitassa a katonai együttműködés lehetőségeit illetve a lelőtt orosz vadászgép ügyét. Vlagyimir Putyin békülékeny, de határozott hangot ütött meg.

Az orosz elnök egyetért a kapcsolatok szorosabbra fűzésével annak érdekében, hogy legyőzzék az Iszlám Államot, de azt is mondta, hogy többet nem fordulhatnak elő olyan elfogadhatatlan incidensek, mint amilyen a török határnál megtapasztaltak. Mint mondta abból indul ki, hogy többet ilyen „hátbatámadás” nem lesz, de egy újabb ilyen esemény az együttműködés végét jelentené.

Hírdetés

„A lelőtt gép mozgásáról értesítették az amerikaiakat, ezért azok vagy nem kontrollálják a szövetségeseiket vagy mindenféle kiszivárogtatják az információkat.”

– tette hozzátette Putyin, aki korábban megismételte azt a vádat miszerint a török hatóságok szemet hunytak az olajcsempészet felett, amely elméletileg az Iszlám Állam területéről Törökországba irányult.  Törökország ezt a vádat éles hangon tagadta. Vlagyimir Putyin szerint a szír elnök sorsa a szíriai nép kezében kell, hogy maradjon, a szír hadsereg pedig természetes szövetségese az Iszlám Állam elleni küzdelemben.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »