Püspöki áldás a felújított dukai templomra

Püspöki áldás a felújított dukai templomra

Július 22-én áldotta meg Székely János szombathelyi megyéspüspök a külsőleg felújított dukai templomot.

A kicsi település sok mindenkire és sok mindenre büszke lehet. Itt született Dukai-Takách Judit, az első magyar költőnő, vagy Erdélyi János filmrendező. De a legbüszkébb mégis a templomára lehet a falu – emelte ki szentbeszédében a főpásztor. – 1948-ban építették az itt élők ősei. A II. világháború utáni éhezésben, szegényégben és akkor, amikor a kommunista diktatúra már megmutatta elnyomó hatalmát.

Az emberek hittel bátran templomot építettek. Hitük kincsét őrizni akarták, és továbbadni gyermekeiknek, unokáiknak. Tudták, hogy a templom az a hely, ahol az ember a Teremtőjével találkozhat, aki egyedül képes arra, hogy az ember szívét teljesen betöltse.

– mondta prédikációjában Székely János püspök.

A mai napon Szent Mária Magdolnát ünnepeljük, akinek az életét a bűnök és az általa okozott sebek tették tönkre – folytatta elmélkedését a szentmise szónoka. – Élete nagy pillanat az volt, amikor Jézussal találkozott. Megváltozott az élete, és kitartott Jézus mellett. Még a kereszt alatt is ott volt. És ő volt az első aki találkozott a feltámadott Jézussal.

– hangsúlyozta a szombathelyi megyéspüspök. – Mennyire fontos lenne ma is odavezetni a gyermekeket az élő forráshoz: ahhoz, aki jobban szereti őket, és jobban ismeri a szívüket, mint bárki ezen a földön. Egy gyermek legfőbb nevelője az Isten.

Hírdetés

Székely János püspök szentbeszéde meghallgatható ITT.

*

A Magyar Falu Program pályázatán elnyert támogatási összegből, a hívek anyagi hozzájárulásából került sor a dukai római katolikus templom felújítására.

A legjelentősebb munkák a tetőzet teljes cseréjével jártak: itt a cserepeken kívül a gerendákat is kicserélték. Kijavították továbbá a vakolatot, és színezték a templom homlokzatát.

Forrás: Szombathelyi Egyházmegye

Fotó: Székely János szombathelyi megyéspüspök Facebook-oldala

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »