Puskás Öcsi által dedikált labdát ajándékozott Szijjártó az izraeli miniszterelnöknek Jeruzsálemben

Puskás Öcsi által dedikált labdát ajándékozott Szijjártó az izraeli miniszterelnöknek Jeruzsálemben

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Jeruzsálemben még hétfőn ellátogatott az izraeli parlamentbe, ahol találkozott Binjámin Netanjáhu miniszterelnökkel. A magyar politikus a zsidó kormányfőnek ajándékképpen átadott egy régi focilabdát, amelyen Puskás Ferenc aláírása olvasható. Amint az az alábbi videón is hallható, Netanjáhu gratulált Szijjártónak, amiért a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a franciaországi Európa-bajnokságra – írja a Válláh!Hádásot héber nyelvű hírportál.

Szijjártó Péter hétfőn a jeruzsálemi parlamentben, a Kneszetben találkozott Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnökkel, akinek a magyar politikus értékes ajándékként átnyújtott egy Puskás Ferenc aláírásával ékesített bőrlabdát. „Hallottuk, hogy Ön szereti a labdarúgást, ezért hoztunk Önnek egy emléket azokból az időkből, amikor valóban jók voltunk a labdarúgásban”, mondta Bibinek a magyar miniszter.

Az ajándékozásról tudósító Válláh!Hádásot hírportál megjegyzi, hogy a magyar külügyminiszter által átadott labdán annak „a legendás Puskás Ferencnek az aláírása olvasható, aki 1958 és 1966 között a Real Madrid csillaga volt, s még korábban pedig a nagy magyar válogatotté.” Szijjártó Péter az ajándék átadásakor kijelentette: „Most kijutottunk az Európa-bajnokságra, de a múltban sokkal jobbak voltunk, mint manapság.” Bibi Netanjáhu megköszönte az értékes ajándékot a magyar külügyminiszternek. „Gratulálok az Eb-re való kijutáshoz, ez nagy győzelem volt. Emlékszem Puskás Ferencre, a világ egyik legnagyobb játékosa volt”, mondta az izraeli kormányfő, aki egyúttal azt is megköszönte, hogy vendége határozottan állást foglalt a megszállt palesztin területekről származó izraeli áruk címkézése ellen (ami pedig európai bizottsági határozat, igaz, nem kötelező).

Hírdetés

– Szívemből jött – válaszolta Szijjártó.

Egy elégedett kézfogás volt a jutalma.

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »